lørdag 15. juni 2024

Det ble fin tur

 


Ut fra Strømstad litt over 8. Seilene kom opp like utafor havna, ett rev i storseilet. Langs Hvalerøyene var vinden på litt romt kryss med styrke mellom 5 og 8. Det gikk unna. Delvis fint vær, ikke noe regn. Ved Trestenen dreide vinden mer på sørvest og bølgene som var ute i fjorden fikk tak. Det var ganske humpete og farten gikk ned. for å holde en fornuftig vinkel på vinden, gikk jeg rett mot Hollenderbåen. Der kom jeg litt i le for bølgene så derfra og inn til Horten gikk det med spridde seil og bra fart. vinden holdt seg ganske stabil og tok seg opp utover dagen slik meteorologene hadde varslet. Sola kom fram utover dagen så det ble en flott tur. 

Etter en natt i Horten gikk turen opp  til hjemmehavna. Det var varslet regn fra ca 1300, så jeg presset på for å komme tørr fra, Det gikk nesten. vinden holdt seg bra over Breidangen. Slør på ca 11m/s og bra fart. Ganske slitsomt med en verden som er så mye på skrå, men kjempegøy. Ved Rødtangen gikk alle naturkreftene sammen for å lage kaos for en seiler. vinden kom etter hvert fra alle kanter og varierte mellom 1 og 9 i styrke så seiling ble en utfordring. Motoren overtok og på innsiden av Strømmen ble det seiling igjen. Riktignok bare med genoa, men det holdt lenge i den skiftende vinden. I perioder suste det framover og like etter var det helt stille . 

Utsikten bakover var ikke lovende 



 Da er Ingerto vel plassert i hjemmehavna. Alt er ryddet og det meste vasket og støvsuget. Fire uker på tur gir litt røt og møkk. Så nå er hun klar til neste tur. Jeg går på land noen uker for å gjøre andre ting. 😃⛵

Ingen kommentarer: