mandag 20. juni 2016

Propelltrøbbelet var reellt

Det var dessverre ikke noe i propellen som var problemet. Dety var et lager i støttefoten til propellakslingen. De nye ordene jeg læret er: "Vannsmurte cutlesslager"

Båten må opp for å skifte dette lageret. Den er ikke særlig kjørbar slik den er nå, så heisingen og reparasjonen må forgå her i Strømstad.
Det første problemet er å få tak i selve lageret. Det finnes i Fredrikstad, så det blir en tur dit i dag. Det neste problemet er forhåpentligvis løst allerede: Et sted å stå og en kran for å heise, (mange hyggelige og hjelpsomme svensker) Det siste problemet er selve skiftingen.

Propellakslingen må ut av båten, gammelt lager må fjernes , nytt lager monteres og akslingen må på plass igjen. Det går sikkert bra (Jeg har stor selvsikkerhet på mekking)
Dersom det blir problemer er det sikkert noen i nærheten som kan gi råd i tillegg til de rådene jeg finner på ulike båtsider på nettet

Regner med at dagen i dag går med til en tur fram og tilbake til Fredrikstad, at båten heises og repareres i morgen og at Ingerto er klar for nye seilaser på onsdag. Seasea butikken i Strømstad har ikke dette lageret i sitt vareutvalg, men en hyggelig mann har sørget for at de kan skaffe et i løpet av dagen så da er turen til Fredrikstad avlyst.

Nå er jeg pinlig klar over Murphys lov om at alt som kan gå galt går galt, men ser likevel ganske lyst på livet. 

Ingen kommentarer: