onsdag 22. august 2012

Tidlig morgen

Kl 0645 stevnet Ingerto ut fra havna i Frederikshavn. Værmeldinga meldte kuling på ettermiddagen, så det var om å gjøre å være i havn i Marstrand før den fikk skikkelig tak og bygde opp mye sjø. Det regnet og var hustrig, men det ble en fin tur. Vinden varierte mellom 0 og 14 m/s, for det meste vestlig. regnet varte hele turen, så det er ganske mye vått tøy ombord akkurat nå.
 Turen tok 7 timer og 3 kvarter., og den ble etterhvert ganske slitsom,. Sjøen bygde seg opp bakfra og båten slingret ille mye i perioder samtidig som seilene slo.


Etter ca 6 timer hadde jeg fått nok, seilene ble tatt ned og motoren kom i aktivitet sammen med autopiloten. Det var deilig selv om det både bråkte og kastet på seg. Jeg fikk tid til å slappe av og spise litt før avslutningen inn mot Marstrand.
Her er det ikke mange båter, kanskje 15, så de fleste plassene er ledige. Det tyder på at sommeren er i ferd med å bli slutt. Høstsesongen har også sine fordeler, havneavgifta er på laveste nivå, så nå koster det 180 kr pr døgn. Temperaturen har gått drastisk ned så det er godt at jeg fikk orden på varmeren sist høst. Nå går den for fullt og jeg får både tørket tøy og en behagelig innetemperatur i båten.   

Ingen kommentarer: