fredag 13. mai 2011

Horten - Havnevik

Torsdag gikk turen til Horten. Flott seilevær, Ingerto freste nordover på slør, ny sesongbeste igjen 6,9 knop, vinden kom fra sør-sørvest og holdt seg ganske stabilt på 11 m/s hele formiddagen. Forsøket på å kappseile med den andre båten som var ute mislykkes. Det er vanskelig å holde følge med en 40 foter med spinnaker og tre mann ombord. Dieselfylling i Åsgaardsstrand, Havna begynner å bli ferdig, fint steinarbeid. Siste biten opp til Horten gikk på bare forseilet, vinden tok seg opp og var mellom 12 og 14 m/s så det gikk fort nok, urolig sjø og mye kasting på båten. Havna i Horten var helt tom, så jeg var den eneste som kunne glede meg over de flotte trærne som blomstret. Kvelden ble avsluttet med et hyggelig besøk hos Jorun og Stig.




Siste seildagen for denne gang gikk over Breidangen og opp fjorden. Det er slutt på superlativene når det gjelder vær. Ikke en sky å se, sol og varmt, akkurat slik vi drømmer om når det er snakk om sommer. Vinden holdt helt inn så seilene ble ikke tatt før likeutenfor havna. Gjennom strømmen var det trafikk , både en slepebåt med  lekter og ferga, men det gikk greitt og Ingerto suste gjennom og freste opp fjorden i 6,8 knop.
Nå er det imidlertid blitt kraftig regn og litt torden, men båten er tørr og varm så det spiller ingen rolle for meg. Vårturen ble tilsammen på 147,5 nautiske mil.og har vært en opplevelse  

Ingen kommentarer: