tirsdag 12. oktober 2010

Kald natt

Seillivet denne sesongen går helt klart mot slutten. Det er nydelig vær, men vind og tåke gir ikke de helt store temperaturene.
Planen blir som vanlig forandret. Jeg drar nordover og setter i gang forarbeidet til heising i løpet av dagen. Det er fremdels uklart når selve heisingen kan foregå, men fortsatt seiltur er ikke aktuelt. Det er litt vemodig som slutten av noe alltid er, men som den gamle mannen jeg er, innser jeg at kaldt vær og migrene ikke er noen god kombinasjon.
Det spørs vel om ikke tida er inne til å starte treninga foran skisesongen og ikke minst klargjøre biler, båt og hage for vinterperioden. Seiling på denne tida bør antakelig foregå på sørligere breddegrader selv om været som sagt er flott.
Dagens tur har gått på Breidangen. Vinden varierte mellom 8 m/s og vindstille. En fin tur med skarpt kryss nordover opp mot 7 knop så lenge det varte. Turen inn til Svelvik ble for motor, lite vind og det som var kom rett i mot samtidig som strømmen var sterkere enn framdriften.
Nå ligger jeg i Svelvik, har hentet bilen med alt opplagsutstyret og regner med at det enten blir heising eller lagring av utstyret og eventuelt midlertidig plassering av Ingerto her i havna.

Ingen kommentarer: