mandag 29. september 2014

Sesongens siste tur?????

Noen dager som skogsarbeider på hytta og så til båten. Jeg er ikke helt sikker på hvor turen skal gå, men i morgen går den i alle fall ut Drammensfjorden så får jeg se. Utrolig fin temperatur og fint vær så det kan hende at Bohuslen får et siste besøk denne sommeren

søndag 21. september 2014

Nordavind over Breiangen.

Masse strømsjø, gammel sjø og nordavind gjorde Breiangen til et lite seilbart område.
Turen fra Horten og inn i havna tok nesten like lang tid som turen fra Strømstad i går. nå øser regnet ned og vinden er oppe i 12-13 m/s  Det er godt å være i havn i en tørr og etter årstiden varm båt.
Dette ble slutten på denne høstturen, kanskje en liten en til i neste uke, men det er avhengig av været.

God vind halve turen

Fra Strømstad med motor til Tresteinene så seil til Horten. Etter hvert ble det flotte forhold med østlig vind opp mot 8 m/s Ingerto gikk flott på slør og vi hadde i tillegg god hjelp av en taubåt fra Slagentangen som passerte på ca 10 m avstand. Hekkbølgene ga fantastiske surfeforhold og Ingerto logget 10, 2 knop på bølgene. Det var en herlig opplevelse, men jeg fatter egentlig ikke at en profesjonell taubåtskipper måtte passere så nær i så stor fart.
Været var nydelig sikten var god og han hadde sett meg i minst to timer og jeg holdt samme kurs hele tida, en liten sving fra taubåten vill dessuten gitt mye bedre kurs for den inn til Slagentangen. Han skulle kanskje drive "voksenopplæring" av en seilbåt, eller kanskje han bare var dum. Hvem vet, men han ga meg en flott surfeopplevelse.
Etter snaut 7 timer la jeg til i Horten . En flott tur

fredag 19. september 2014

Sørover og nordover

Nok en nydelig dag. Det var fint å se igjen den flotte granittkysten med alle holmer og skjær. Først en tur sørover til toppen av Hamburgsund så nordover mellom holmer og skjær. I perioder var jeg langt utenfor den oppmerkede leia, og det var mange fine plasser.
Etterhvert ble vinden nesten borte, så det tok noen timer opp til Koster og Strømstad. 

torsdag 18. september 2014

Høst tur

I nydelig vær med varierende vind fra øst nordøst ble det en flott tur fra hjemmehavna til Horten , dagen etter til Strømstad og  så til Grebbestad. Kosterfjorden ble en utfordring i form av vind fra o -8 m/s fra ulike kanter, men Ingerto "fosset" fram.
Grunnen til Grebbestad er et besøk i den store sportsbutikken med sesongsalg og ikke minst den gode fiskebutikken inne på torget. Begge deler hadde gode tilbud Sjøkrepsen var nydelig og den nye buksa hadde en god pris.
Idag går ferden nordover igjen. Været er fremdeles utrolig, Temperaturen på dagen er oppe i 20 grader og det er nesten sommer igjen.
Det er selvsagt ikke mange båter ute. Forrige natten var Ingerto eneste båt i indre havn i Strømstad. De få båtene jeg treffer er stort sett pensjonister .

tirsdag 9. september 2014

Oppdatering

Nå begynner det å bli lenge siden siste blogginnlegg.. Siden sist har jeg hatt en flott uke med  Framdrift og Stig. Selv om vinden ikke var helt på vår side, fikk vi en fin tur fra Horten til Skagen og tilbake. Fantastisk vær med sol og varme, en dag med bra vind og ikke minst en nydelig båt.
Ingerto ble parkert i Horten så lenge.
Akkurat nå er jeg hjemme en tur, men det blir minst en tur til før høstens "sørgelige eventyr", oppheising.