søndag 30. juni 2013

Stigfjorden

Fin tur nordover fra Skærhamn, gjennom Kyrkosund og inn i Stigfjorden, her traff vi vind og hadde en flott seiltur rundt omkring i fjorden før vi fant en uthavn på sørsida av øya Lyr. Nydelig kveld stille og fredelig og god havn.






lørdag 29. juni 2013

Skærhamn

Skærhamn er stedet der vi venter ut været. I løpet av kort tid har vi ligget her to hele dager for å vente på at regnværet skulle gå over. Det ser heldigvis ut til at vi kan bevege oss igjen i morgen. Dersom spådommene slår til får vi vind fra nord og sol, så kanskje vi snur sørover igjen, vi får se.............

fredag 28. juni 2013

Vind fra sør

Med 8 -12 m/s i hekken og genoa oppe for vi over Marstrandfjorden. På veien nedover brukte vi ca 1,5 time med motor og sjø og vind i mot. I dag gikk det  på ca en halv time med seil. Farten var godt 6,5 knop.




 Første stopp var Kledesholmen for bunkring av sild. Så gikk ferden videre oppover gjennom en kjempetrang lei med masse svinger og staker til Skærhamn. Vi snodde oss fram med genoa og vinden i ryggen og passerte såvidt 7 knop på det raskeste. Kjempegøy. Sola kom etterhvert fram og det ble rent sommerlig i perioder. 

torsdag 27. juni 2013

Marstrand

Endelig lettet været og vi dro indre lei sørover til Marstrand. Det eneste som ikke var perfekt var vindretningen. Rett sørfra ble ddet samme som midt i mot for oss, så motoren måtte jobbe nok et stykke. Marstrand er i ferd med å forberede seg til race-week og alle konkurransebåtene er på plass for trening. Det er et mektig syn når alle 12 er ute på banen samtidig og fyker avgårde i vill fart. Selve racet begynner 1. juli, og da er vi antakelig langt unna. Det er fullt av båter og mase bråk her når racet pågår, og de fleste tilskuerne kommer i løpet av helga.
Værmeldinga forteller om fint vær framover, men vind fra sør, så vi snur nordoverigjen for å kunne sløre gjennom sund og streder

onsdag 26. juni 2013

Skærhamn





Regn,regn,reg, torden til natten. Vi ligger i havn. Regnvær nytes best fra innsiden av båten. Teltet er oppe og uterommet er nesten tørt. Varmeovnen er på og det skal serveres varm suppe. Ettermiddagen skal benyttes til besøk på akvarellmuseet og div forretninger,

tirsdag 25. juni 2013

Elløs - Skærhamn

Flott tur gjennom trange sund og forbi flotte holmer.
Vind mellom 3 og 6m/s fra vest, sørvest. Fin seiling fra Hermanø ut gjennom Kråksundsgapet gjennom Molløsund og Kyrkosund. Trangt farvann, men lite trafikk. Skærhamn har en flott gjestehavn med god plass og den ligger godt beskyttet for det meste. Det kan være nødvendig fordi det er meldt dårlig vær for i morgen, men akkurat nå er det stille, sol og passelig varmt

mandag 24. juni 2013

Lysekil - Elløs

En fin tur  på innsiden av Skaftølandet forbi Bassholmen og gjennom trange sund og farvann til Elløs. Vinden var rett i mot og ganske generende, så vi valgte å bli i le i Ellløs framfor å dra ut til Gullholmen. Det var et klokt valgh,her er det nesten stille og bra temperatur. Flott å være ute. 

søndag 23. juni 2013

Midtsommerhelgen i Lysekil

En noe spesiell opplevelse. Varierende vær, mest mye vind og regnvær. Det kom 20 mm på ca ett kvarter. Byen var full av folk. og den storebegivenheten var opptreden i parken på midtsommerkvelden og en mengde gamle amerikanske biler på Midtsommerdagen, stor fest for alle bilentusiaster. Bilcruising hele dagen med blankpussede flotte biler fra -50 tallet og en utrolig rølpete fest utover kvelden med mye fyll, burning og slagsmål utover natta Cruising viste seg å være lange tog av biler som gled sakte rundt i byen, de fleste på havnepromenaden. Utrolig mye folk og liv i byen.
I ettermiddag blir båten full og ferien nedover kysten begynner for alvor. Værmeldinga spår ymse vær, men det skal bli endel sol. Vi får bare håpe.
Nå er Ingerto ryddet og vasket og vi er klare til å ta imot besøk. Det skal bli fint å bli flere i båten.
Jeg gleder meg.

fredag 21. juni 2013

Morgentur til Lysekil

Kl.0730 ble fortøynigen tatt og vi var på vei. Tidlig for meg. Frokosten ble til underveis. Vinden var ikke tilstede i dag heller. Etter ca 3 timer stevnewt vi inn i den innerste gjestehavna i Lysekil. Nå ligger vi stille og beskyttet av en molo med vegg på, så nå kan været bare komme i natt og morgen.
rulleskøytene har vært i bruk igjen. Turen tok vel ca 2 timer og dekket store deler av den flate delen av Lysekil. I neste havn skal jeg trene på nedoverbakker og bremsing. Her er det et stort forbedringspotensiale.
Blir liggende i Lysekil over helga.

torsdag 20. juni 2013

Det ble motor

Grått vær, litt yr, ingen seilbar vind. Turen fra Grebbestad til Kungshamn ble med motor. Det er en like fin strekning likevel, men ekstra fin når det kan seiles i bedagelig fart gjennom alle sund og mellom øyene på vei nedover. Sola skulle komme på ettermiddagen, Det betød kl. 18. nå er det nydelig med blå himmel og varm sol, men fremdeles ingen vind å snakke om.
Hvis de bruker samme tidsregning i morgen, kommer jeg til Lysekil før regnet. Nye svenske poteter og matjesild er ikke dårlig middag. 

onsdag 19. juni 2013

Rulleskøyter i Grebbestad

Vinden kommer rett fra sør. Strekningen nedover til Hunnebostrand er alt for fin til å kjøre motorbåt når det ikke er nødvendig. Derfor ble det landligge og rulleskøyter i Grebbestad. Har vært ute i ca 2 timer, så beina er ikke hva de var lenger. Lettskyet varmt vær, men ettermiddagsbygene kom som meldt. Morgendagen er meldt med vind fra nordvest, så da går det videre sørover.

tirsdag 18. juni 2013

Ny flott dag

Lettskyet, litt vind og forholdsvis god temperatur. Drar litt sørover.

Etter 4 timer var jeg i Grebbestad. Fantastisk flott seiling, Vind fra nordvest opp i 7 m/s. Ingerto surfet avgårde i 7,3 knop. Turen gikk ut Kosterfjorden, forbi Resø, gjennom Havstensund, over Gula Humpen og mellom holmer og skjær inn til Grebbestad.
Ligger på den fineste plassen, selv om det er mange båter her (de fleste norske) rett ut for dusjanlegget longside til brygge. . 

mandag 17. juni 2013

Flott tur til Strømstad

Ikke bare er det bryllupsdag i dag, men den er helt nydelig.
Varm sol, litt vind og klar himmel.

Turen til Strømstad begynte kjedelig, ikke var det diesel å få i Åsgårdstrand og ikke var det vind.
Jeg måtte helt til Missingen før det ble seilevind, men derfra og til Strømstad var det flott.
Vind fra nordvest-vest som holdt seg mellom 6 og 8 m/s



Ingerto fosset avgårde og vi holdt 6,5 knop i over en time. Toppfarten kom helt opp i 7,4 så det gikk unna.. Det var akkurat sånn det skal være på seiltur. Turen tok i alt 7 timer og bare de timene var verdt alt arbeidet med båtpuss.
Det skal være like flott i morgen, så det spørs om jeg ikke drar sørover mot Grebbestad, får se ....

søndag 16. juni 2013

Horten



Været ble ikke så ille som meldt, men migrenen slo til for fullt. Hele formiddagen og vel så det gikk med i mørket.

Da det lettet etterhvert ble det en rulleskøytetur med innlagt besøk.
 Kjempehyggelig å se igjen Stig og Jorun.

Rulleskøyter er virkelig tingen når en reiser med båt, ikke tar de stor plass og de gir fin fart på god asfalt. Utrolig hvor langt en kommer på kort tid. De som ikke har forsøkt bør absolutt prøve.


lørdag 15. juni 2013

Sommer

Reiseradioen, sol, kaffe og en pipe i cockpiten. Kan det bli mer sommer. Husk at  "Høsten blir til i september, så bruk sommeren mens du kan".

Etterhvert som Breiangen nærmet seg, ble det mindre og mindre sommer. Vinden kom rett forfra med 10,5 m/s og bølgene ble ubehagelige Dette sammen med et ganske kraftig migrenehode ble det lite seiling og mye motor.
Da jeg kom i havn var det raskt av med seilerdressen for å gjøre som Jacoby sier i sangen "bruk sommeren mens du kan."


Søndagen ser ikke spesielt lovende ut, så det blir nok landligge og lesing:

Meteogrammet: Bastøy

fredag 14. juni 2013

Rydding, vasking og mye vind

Nå er Ingerto vasket og ryddet grundig innvendig. Været har vært skiftende, men med mye vind. I morgen starter ferieturen med et kort legg til Horten. Det ser bra ut både med vind og sol, så et blir en flott tur.

torsdag 13. juni 2013

Regn og vind

Ryktene om varm,tørr og god sommer på mandag var sterkt overdrevet. Nå er jeg endelig tilbake i båten og er klar for sommer. I havna ligger tåka i høyde med mastetoppen og fuktigheten i lufta er omtrent som i vannet, men det skal bedre seg.  Vinden er sterk ute i fjorden, men den løyer utover søndag, mandag. så det blir nok en rolig tur sørover på fredag og lørdag, Horten Åsgaardstrand før kursen settes mot Koster på søndag.
Det skal bli flott å få seilt litt igjen i virkeligheten ikke bare på http://sailonline.org/. Ferieturen gjorde at jeg falt fra teten og ned til 222 plass, men det er langt igjen til Rio, så mye kan skje før målgang.selv om jeg ligger ca 2200 nm bak teten akkurat nå. 

mandag 10. juni 2013

Snart klar for tur

Etter en uke ferie på Mallorca med sol og varme, men uten båt, er det snart klar for tur igjen. Jeg må bare bli kvitt noen basiller, så går turen sørover langs Svenskekysten i løpet av uka.. Det ser ut til at sommeren har kommet og jeg savner livet med Ingerto, så det skal bli godt å komme ombord igjen