søndag 26. mai 2013

Enda en flott dag

Solen flommer og temperaturen er god. Dette blir en flott dag


kl 11–12Klarvær17°0 mmLett bris, 5 m/s fra nord-nordøstLett bris, 5 m/s fra nord-nordøst
kl 12–18Lettskyet18°0 mmLett bris, 5 m/s fra nord-nordøstLett bris, 5 m/s fra nord-nordøst
kl 18–24Lettskyet20°0 mmLett bris, 4 m/s fra nordøstLett bris, 4 m/s fra nordøst
Yr.no har en fin melding for Breiangen i dag, så det kommer til å bli kryss oppover fjorden, 5m/s fra nord er perfekt for meg akkurat nå, så dette blir flott.
Morgendagen og videre utover uka skal gi regn og litt kaldere. Det blir en ny tur hjemover til det flomrammede innlandet.




Værmeldinga tok feil igjen, Vinden var ikke 5, men nærmere 11m/s  i lengre perioder. Det ble en flott seiling. Ingerto klarte over 7 knop på kryss, riktignok med ett rev i storseilet, men likevel. Det var ikke båten som gjorde at det ikke gikk fortere, snarere meg.
Nordavinden holdt seg helt inn i havna, så det ble motorkjøring fra Rødtangen og inn.
En nydelig dag på fjorden.

lørdag 25. mai 2013

Varmt og fint

Vinden som ble spådd i går ble ikke hva de trodde. Snaut 3 m/s gir ikke særlig seilfart for Ingerto. Det ble liten tur utenfor Bastøy og litt rundtomkring, før selvlaget fiskesuppe og soling i gjestehavna. Håper på bedre uttelling i morgen. Det ser lovende ut, men ......

fredag 24. mai 2013

Tilbake i båten

Det blir en kort tur på et par dager før været slår seg løs igjen. Yr.no spår at det skal være skapelig vær fram til søndag kveld, så jeg får se an hvor lenge de holder på det før regnet slår til igjen.
Akkurat nå er det skyet og litt kald vind fra nord, så det kan bli en fin tur ut fjorden og nedover mot Horten/Åsgaardstrand.
Det ble en trivelig tur utover fjorden, men dessverre ingen eller svært lite vind. Litt småseiling, men mest motor fram til Horten. Det er spådd litt mer vind i morgen, 5-7 utenfor Bastøya, skal bli fin seiling.

søndag 19. mai 2013

Nydelig dag på Breiangen

Det er deilig å våkne opp til sol og varme. Klokka 7 var det 19 grader ute i cockpiten. Blå himmel og sol. Dessverre påstår yr.no at det skal bli regn og kaldt i morgen og helt fram til fredag, så turen sørover får vente. Det blir kryssing på fjorden nordover i vind på 5-8m/s, før båten legges i havn og turen går videre med bil innover i landet. Det virker som om en tur med fly til Middelhavet er den sikreste måten å få litt stabil sommer på.
Det ble en flott seildag, vinden gikk etterhvert opp i nesten 10m/s og Ingerto fikk ny sesongbeste med 7,4 knop på gps´n. Det gikk virkelig unna. Ble kanskje litt heftig på første turen, og jeg lurer på om vi får notert større hastighet i løpet av sommeren. Tidligere bestenotering fra 2012 er 7,6 knop, så det skal kanskje noe til for å bedre den. Jeg tror vi er i nærheten av maksimal skroghastighet.
Dagen ble avsluttet med et skikkelig regnvær, så nå er det godt å være i havn for tørking av tøy.

lørdag 18. mai 2013

Første turen denne sesongen

18.mai kom sommeren til Oslofjorden. Flott tur til Horten gjestehavn. Vinden varierte mellom 2 og 8 m/s fra øst-nordøst og Ingerto seilte i 6,5 knop Akkurat nå er det 29,2 grader ute i cockpiten, så livet er godt å leve. Yr.no mener at det skal bli like fint både søndag og mandag, så det ser lovende ut. Får se litt hvor turen går, men et lite stykke sørover må være mulig. 

tirsdag 14. mai 2013

Endelig et lite gløtt av sol

I mine år med Ingerto er det første gang jeg ikke har vært på Koster før 17.mai. Håper været og varmen snart kommer. Det var bare såvidt jeg ikke måtte skrape bilvinduet i dag morges. Lite egnet vær for å bo i båt, men det kommer vel.
Ingerto har fått fast montert dataantenne i dag. Det skal bli spennende å se om det gir bedre og raskere  nettforbindelse. Alle vinsjene er overhalt og nysmurte og propellakselpakningen holder tett. Alt er i grunnen klart for å dra ut bortsett fra været.

onsdag 8. mai 2013

Kort tur, men lang tid

Det ble en langsom tur på Drammensfjorden i dag. Nesten ikke vind, men varm sol og t-skjorte. Turen ble ikke lang i sjømil, men varte nesten hele formiddagen. Alt virket og var i orden. Værmeldinga spår regn og kaldt de kommende dagene og som den bedagelige seileren jeg er, blir det en tur hjemover til de kommer opp med bedre forslag. skal bare hente og montere et antennefeste for data antenna før turen går innover i landet.

tirsdag 7. mai 2013

Mer vårarbeid og vedlikehold

Tilbake i båten igjen midt på dagen. Ny lydisolasjon i motorkassa, mer polering. Nydelig vær, ser ut som om morgendagen blir en liten tur til Horten. Yr.no foreslår bra vær og litt vind, så den kan bli en langsom seiling, men med 10-12 grader og delvis sol, kan det bli en fin tur. 

fredag 3. mai 2013

Kaldt og surt

Våren er ikke akkurat på sitt beste. Det er ganske kaldt og sur vind. Idag blir det polering av dekk og cockpit og så en tur hjemover. Værmeldinga fo i morgen sier regn hele dagen og temperatur rundt 5 grader. Da kan det være like greitt å komme i hus. Helga og neste uke ser foreløpig fin ut, så årets første seiltur, med nypolert båt,  ligger ikke langt unna.

torsdag 2. mai 2013

Vårpussen snart over

Nå er Ingerto skinnende rein inne og det mangler bare polish i cockpiten før alt er som det skal. Ligger fremdeles i havna og pusser, men har det flott i det fine været. Litt kald vind, men helt klart vår.

onsdag 1. mai 2013

YESSSS, endelig på vannet !!!!!!

30. april. Det holdt akkurat. Ingerto forlot krybba, fikk en fin tur med kran og ble plassert fint på vannet. Alt gikk bra, og etter noen timer med rigging og rydding var vi på vei innover mot havna. Vi er først båt ut og havna er forholdsvis stille.bortsett fra to bobåter som har vært befolket hele vinteren.
Første natt i båt denne sesongen. Deilig å bli vugget av småbølger og å høre vinden ule i riggen igjen.
Dagen i dag går med til opprydding og oppshining av båten, kan hende en liten tur, men da må det først bli sol.
Det gir en god følelse å tenke på at dette er første dag av en lang sesong full av flotte opplevelser.
Bloggen er ikke den mest besøkte, men den gjør nytte i forhold til de som lurer på hva jeg driver med og som dagbok for meg. Nå ved sesongstart har det vært totalt 4620 besøk, håper dere titter innom igjen utover sommeren.
Forresten, takk for hyggelig hilsen fra "Tigerlilje", håper vi sees.