søndag 31. juli 2016

Medvind

Kosteroppholdet er slutt for denne gangen. En flott seiltur over Kosterfjorden til Strømstad, masse vind i hekken og skikkelig slør. Så vi 7 knop,     i hvert fall 6,9

I Strømstad blir det avmønstring og litt mekking før turen går videre sørover.

onsdag 27. juli 2016

Koster

Sør Koster er en flott øy.. Vi ligger i havn på Ekenes. Flotte turmuligheter, mange båter og mye folk, men forbausende stille og rolig. Brukbart sommervær, men en del vind.

søndag 24. juli 2016

Nå begynner formen å komme tilbake

I dag ble det 58 km, antakelig litt for langt i varmen. Det er ikke alle veiene som har like god asfalt, men i forhold til hjemme er det utmerket. .
Det bør bli en litt kortere tur i morgen før avreise ut på Koster. 

lørdag 23. juli 2016

Rolig dag med rulleskøyter

I dag ble det ca 45 km og et hyggelig besøk hos lillesøster Anne. 

fredag 22. juli 2016

Det ble Strømstad

1-2 m/s med vind er ikke nok for å drive Ingerto. Motoren gikk som en klokke hele turen, Etter at jeg satt inn nytt lager for propellakslingen, har jeg økt turtallet til ca 2000 omdreininger. Det gir en båtfart på 6,3-6,4 knop.
Det tok noen timer, men nå er jeg fortøyd i Strømstad. En fin rulleskøytetur og en nydelig dusj sammen med en flott dag . Utrolig...

torsdag 21. juli 2016

Ut på tur igjen

Etter en lang og varm biltur, ombordbæring og stuing, ble kursen satt mot Horten. Ca tre timer med motor i 5 knops fart, vind rett i mot og i perioder ikke tilstrekkelig til å seile. Litt kjedelig, men det var på sjøen og Ingerto oppførte seg utmerket.
Det virker som om skifte av Cutlesslager har gitt nytt liv til båten. Motoren går bedre. Støyen er borte og farten har økt. Med andre ord alt vel.
Hva som skjer i morgen er jeg litt usikker på akkurat nå
.Det er ikke meldt noe særlig med vind, og en motortur til Strømstad frister ikke. Kanhende det blir rulleskøyter i Horten  og et nytt forsøk på lørdag.

mandag 18. juli 2016

Nå begynner det å nærme seg igjen

Hytta har fått  bad og forbrenningstoalett  på plass i sine respektive rom. Varmekabler, isolasjon, lufting og alt annet er på plass og jeg begynner å bli klar for en ny periode i båten.  Antakelig er den største ferietrafikken avtagende,  og det er igjen blitt plass til en gammel båt med en eldre kaptein.
Kursen blir i løpet av uka satt sørover mot Bohuslen.   

onsdag 6. juli 2016

Tur på landet

Noen dager pause fra sjøen for nødvendig arbeid i land.
Båtsommeren fortsetter etter div hagearbeid, småmaling og fortsatt ombygging av hytta.

søndag 3. juli 2016

Besøk i båten

Vi ligger fremdeles på Sør Koster  i Korshamn

Lørdag og søndag har Guro og Vetle vært på besøk. Krabbefiske, besøk i Naturum, bading og sykling. Tida har vært fylt opp for en aktiv gutt.
Kjempetrivelig besøk. Tilværelsen blir en helt annen når det er barn med på tur.


Morgendagens værvarsel er sol og litt vind fra vest og etterhvert sør-vest. Vi setter kursen mot Horten i morgen formiddag