tirsdag 30. juni 2015

Sommer ?????

Hvor lenge varer det denne gangen? Det spiller egentlig ingen rolle, med det været vi har nå er øyeblikket det viktige å ta vare på.
Sommeren har vart i hele dag. Med fin vind i hekken ble det en  flott seiltur ned til Molløsund.

En liten matros skal mønstre på sammen med mammaen sin på fredag i Hunnebostrand, så vi må snu oppover igjen for å være på plass når de kommer. Passer fint med vinden. Vi får 4-5 m/s i hekken på vei nordover med flott sol.

Men enn så lenge sommer i Molløsund.

søndag 28. juni 2015

Landligge i Grundsund

Kaldt, småregn og vind rett i mot der vi har tenkt oss.....resultat. Vi venter til i morgen.
flere spaserturer i området, lesing , spising og mer turing og lesing.

Grundsund - Lysekil tur/retur

tove ble satt av i Lysekil i går. Vi seilte inn, var i butikken og spiste lunsj og sendte Tove avgårde. Deretter fulle seil sørover, men klokken var blitt mange og vinden medførte kryssing utover mot Gullholmen. Etter noen timer ga vi opp og dro inn til Grundsund. Her er vi nå og været er grått og vått. Vi blir her til i morgen før vi beveger oss videre.
For de som ikke vet det er Grundsund stedet der Didrickson startet sin virksomhet. 

lørdag 27. juni 2015

Litt tidlig likevel

FRa Fiskebeckskil til den gamle fiskehavnen på Malmøn, en flott tur med vinden akter og god fart. På Malmøen var alt ved det gamle. Like trivelig som føør og mannskapet frydet seg over turmulighetene.
Kort tur dagen etter til Store Kornøø, Flott liten havn og øy like utenfor Lysekil.
I går skullle vi overnatte i Stocken, utenfor Gullholmen, men det blle med et besøk i fiskebutikken før vi dro tilbake til Grunnsund og ble der tiil i dag. Stocken var et fint sted, men i går blåste det en kkalld vind rett på gjestehavna, så det var ikke behagelig å sitte ute, så siden det å sitte i cockpit er en stor del av seilturen  ble det en rask retur til Grunnsund og en ganske så vindstille havn.
I dag har meteorologene endelig forstått at vi ikke vil ha det kaldt og våått, så de har gitt oss delvis skyet vær mmed en levelig temperatur.. 

onsdag 24. juni 2015

Sommeren er på vei

Tirsdag dro vi fra Lysekil til Fiskebeckskil, bedagelig seiling med genoa tvers over fjorden. Været er blitt bedre, sola er oppe, men varmen mangler. Det er foreløpig frisk vind.  I dag har turen gått fra Fiskebeckskil til Malmøn, fiskehavnen. Også denne turen bare med genoa. Sørlig vind opp mot 10 m/s ga en flott tur. Utover dagen er det blitt fotturer for mannskapet og en forholdsvis bra rulleskøyteøkt på meg.  

tirsdag 23. juni 2015

I dag er dagen

Dessverre tapte de norske fotballjentene for England, men likevel de var i VM sluttspillet og kom seg gjennom gruppespillet. En kjempeprestasjon

Dagen er likevel helt topp. Mannskapet mønstrer på i ettermiddag og ferien begynner.
Været er slett ikke ille, "Sol bak sky" og 17 grader, må godkjennes som sommer i år ser det ut til.

Da er det bare den siste finpussen i båten, litt handling og en rulleskøytetrening så er vi igang. 

mandag 22. juni 2015

Første dag med shorts i båten iår

Endelig . Sol og varmt, en liten stund før skyene kom farende, men det var deilig. I går ble det en flott tur på rulleskøyter. Lysekil er mye mer enn det som sees fra havet. Mange flotte områder og egentlig ganske pent og velstelt.
Jeg rakk også en fin seiltur på fjorden, så det ble en fin dag.
I dag er det meldt regnbyger ut på dagen så det gjelder å nyte finværet mens det varer.
To store ting skal skje i dag, jeg skal klippe meg og det norske damelandslaget i fotball skal slå England i VM. Den tredje tingen som ikke er fullt så stor er at båten skal klargjøres for mannskapet, som kommer i morgen. 

lørdag 20. juni 2015

Midtsommerdagen i Lysekil

En dag full av eksos og amerikanske motorer som brummer. Utrolig mange flotte biler fra 60/70 tallet. De fleste amerikanere. Masse mennesker og stor interesse for den såkalte  Crusingen., en evig strøm av flotte biler rundt og rundt i Lysekil sentrium. I år håper  de på ca 1500 biler som deltar.

fredag 19. juni 2015

I Lysekil

Det var bare en ledig plass i fiskehamna, gjett hvem som tok den. turen fra Kungshamn gikk fint med bedagelig vind fra nord og passelig bra vær. Det har faktisk ikke regnet hittil i dag, men det kommer nok.
et er en lang tradisjon i Sverige at det regner på Midtsommerkvelden. Regner med å ligge her noen dager og ta noen turer både med rulleskøyter og med båten på fjorden her. 

torsdag 18. juni 2015

Lang, våt tur

Kl. 07.00 dro jeg fra Strømstad med kurs sørover. Det blåste ikke nok til å seile, men seilene ga ekstra fart til båten. Regnværet kom som det var spådd. Det ble etterhvert veldig vått, men Ingerto tøffet ivei Ca kl 1600 var vi fortøyd i Kungshamn. Så nå er både Ingerto og jeg fornøyd med dagen og vi er i god rute til Lysekil.
Motoren går som ei klokke, Båten er tett og fin selv i grov  sjø og massivt regnvær.
Tøyet blir nå tørket ved hjelp av luftavfukteren. Dersom noen leser dette og lurer på hva det er, så er det en maskin som trekker fuktighet ut av lufta. En fantastisk sak som gjør at båten er tørr og ikke minst varm selv om det fylles opp med våte klær.

Reklamen er for Meaco DD8L junior, utrolig bra. Anbefales.

onsdag 17. juni 2015

Landligge.

Slik det ser ut nå kl. 03.55, blir det et døgn til i Strømstad. Det er meldt svært mye nedbør, og frisk bris til liten kuling rett sørfra store deler av dagen. Det betyr regn midt i fjeset og motvind. Så selv om det er ny væroppdatering kl. 0600, ser det ut som om de har rett i dette varselet.

Det ble en flott skøytetrening fra 08.00 til 10.00. Like før jeg var tilbake i båten begynte det å regne, men det gjorde ikke noe. Verre  var det at resten av dagen ble bare regn.  . 

tirsdag 16. juni 2015

Horten Strømstad

Variabel vind, i hovedsak slør, men varierende styrke. Flott vær, en fin tur.

mandag 15. juni 2015

Nydelig vær og flott tur

Litt kaldt, men flott vær, Lite vind på morgenen, men den tok seg opp utover dagen. Kjempetur med flott kryss utover fjorden til Horten. I havna er det både stille og varmt, selvom det vrimler med håndtverkere her for å installere strøm og vann  samt pynting på land i blomsterbed ol.
Blir her til i morgen, Da skal vinden snu og det er meldt bris,/frisk bris fra nord, så det passer utmerket å dra til Strømstad.
Kan hende det blir en liten skøytetur i løpet av ettermiddagen.  

tirsdag 9. juni 2015

Turen er over

Da var denne turen over. Avslutningen var flott,med nydelig vær, lens inn hele fjorden, litt for raskt til virkelig å få mye fisk, men det ble tre pene makreller. Nå er Ingerto vasket og ryddet, hun er pent fortøyd i båsen sin og jeg skal være hjemme noen dager.
Det ser ut som om noen har oppdaget at det er sommer, idag kom temeraturen over 20 varmegrader. Det var egentlig deilig.

mandag 8. juni 2015

Tilbake i Horten

Jommen er det lang fra Strømstad til Horten når den vinden som er, er svak og rett i mot, havet er fullt av gammel sjø og strømmen går i mot. Jeg startet kl 0845 og er nå ferdig fortøyd i Horten kl 1700.
Det var nydelig vær hele turen, men det blir litt kjedelig når motoren surrer og går og autopiloten arbeider.
 Jeg fikk lest nesten en halv bok, men må passe på hele tida for fjorden er full av fiskeredskap. I morgen går turen videre nordover, heller ikke da med spesielt gode seilforhold dersom meteorologene har rett. 

lørdag 6. juni 2015

Landligge igjen

Heftig regn siden tidlig i dag morges. Vind som går opp mot stiv kuling. riktignok fra sør, men likevel. Det blir nok en dag i Strømstad.
Etter at regnet gav seg, sånn rundt 15, begynte det å blåse og klarne opp. Nå er det fin sol men det blåser 18,4 m/s inne i den innerste havna i Strømstad. Relativt heftig.

Det ble en fin skøytetur i dag også, selv om det er knalltungt å gå mot vinden, fin trening.

fredag 5. juni 2015

Endelig seilforhold

Flott seiltur fra  Grebbestad til Strømstad, stort sett slør hele veien, Nydelig vær, litt kaldt.
Dro fra Grebbestad kl 0600 og brukte totalt tre og en halv time på turen. Etter å ha lagt til i Strømstad ble det endelig en skikkelig skøytetur igjen på brukbar asfalt, ca 45 km. Så litt handling og spising og så er dagen gått.
I morgen er det Sveriges nasjonaldag 6. juni


torsdag 4. juni 2015

Nok en dag med kulingvarsler.

I går var jeg ute ved Gule Humpen med rulleskøyter. Det var som i sangen"ruskut å leggja utpå". Grov sjø og sterk vind, sjørokk så det holdt, ingen båter å se. Det var godt å være på land.

I dag er det mye av det samme været, men i morgen har Yr.no foreslått en bedring, vinden skal gå ned.
Jeg blir liggende til i morgen, går ut tidlig å drar nordover, så langt jeg kommer.
Tar sikte på  en tur hjemover.
 Lørdag skal det være et overhendig regnvær med lyn og torden, så da kommer jeg til å ligge i havn. Søndag er varselet frisk bris fra sørvest, så det passer godt, for en tur nordover.

Aktiviteten i dag blir et besøk i min yndlingsbutikk "SportShopen" , vasking og maling av taket i akterkabinen og litt annet, men ingen seiling.

onsdag 3. juni 2015

Endelig sol som varmer ..litt

Vinden fortsetter det er kulingvarsler for hele kysten, så Grebbestad er et bra sted ¨være. For de som finner le kan det kanskje minne litt om sommer her. Ute på havet ved Gule Humpen går det fra sterk til svak kuling i løpet av morgendagen, så kanskje fredag blir en dag for seiling igjen.  Men som sagt sol og litt varme... Det blir rulleskøyter i to dager. 

tirsdag 2. juni 2015

Tidlig morgen på havet

Jeg gikk fra Resø i går kveld til en blå bøye nord for Havstenssund.
Her lå jeg bra i le av vinden. Kl. 0400 gikk turen videre over Gule Humpen, som slett ikke gjorde skam på navnet, Det var mye gammel sjø fra kvelden og  natten, men vinden var moderat 6-7m/s.

Det var for skarpt og for mye sjø til at det var seilbart, så motoren jobbet hele veien.
Det var såpass mye sjø, vind og strøm i mot at det gikk noen timer for å komme fram til Grebbestad.

 Jeg var ferdig fortøyd og klargjort kl 0630, Akkurat da begynte det å regne.

 Yr.no har foreslått at det skal regne 18 mm i løpet av dagen og at det skal blåse opp til kuling.

Akkurat nå er meteorologen på radio og trøster det svenske folket med at et høytrykk er på vei og at det inn mot helgen skal bli i nærheten av 18/20 grader. Det hadde ikke vært dumt.

Fy flate som det regner og blåser.
Yr.no har hatt helt rett så langt i dag. Kulingen er helt oppe i 18,5 m/s og regnet har passert minst de 18 mm som var antydet. 

mandag 1. juni 2015

Vente ut kulingen

I dag er det en flott dag, nydelig sol, litt kaldt, men kuling så det holder fra sør-vest. Yr sier at det skal blåste 16-19 m/s i det området jeg har tenkt å seile, og det er lang utenfor hva jeg føler jeg behersker.
Så det blir rulleskøyter, vedlikehold og litt polering i dag. Det er et lite "vind-vindu" i morgen tidlig fra kl 05.00 -08.00 . Da dreier vinden litt og faller til 6-7 m/s, før regnværet setter inn for fullt resten av dagen og vinden øker til stiv kuling igjen. Jeg tror jeg skal prøve meg.