søndag 31. mai 2015

Tidlig start

Kl 0630 dro jeg ut fra Strømstad. Første punkt på dagens tur var tømming av septikk. Det gikk aldeles utmerket, Det nyinstallerte utstyret virket akkurat som forventet.
Så var det Kosterfjorden. Motvind og sjø,
Det blåste mellom 8 og 14 m/s og både vind og sjø var økende.
Jeg forsøkte å seile, men trakk meg i kulingkastene. Det ble motorbår.
Etter ca 2  timer passerte jeg Resø og dro videre med godt mot, men i Havsteensund ble det stopp. På vei gjennom Havsteensund ble det helt klart at 17 hk, sjø på ca 2 meter og vind opp til 17 m/s alt rett i mot ikke var en gunstig kombinasjon.
Ingerto gikk for full fart og vi flyttet oss med ca 0,3 knop.
Jeg snudde.
Dro tilbake til 'Resø, gjemte meg bak øya og kom i le, nydelig sol og varmt. Rulleskøytetur og flott dsag.
Så nå ligger jeg her og blir liggende til vinden har gitt seg såpass at jeg kommer gjennom Havsteensund og rundt Gule Humpen.
Får sjekke værmeldinga når det blir, kan hende det blir en sein kveld eller tidlig morgen,
Jeg avventer. 

lørdag 30. mai 2015

Landligge

Det har enten vært for mye vind eller regn eller begge deler, så jeg er fremdeles i Strømstad. Tida har gått med til skøyteturer, lesing og spaserturer.
Nå ser det endelig ut til at været bedrer seg, så søndag morgen går turen videre sørover , I første omgang til Grebbestad for å sjekke den nye sykkelveien og ikke minst fornye garderoben på SportShopen.
Rulleskøyting i regn og sterk motvind er kaldt og for helt spesielt interesserte, men det er blitt noen mil i løpet av disse dagene, og jeg er helt spesielt interessert.

torsdag 28. mai 2015

Regn og regn

I dag rakk jeg en skøytetur før kl. 1000, så kom regnet.
Resten av dagen har det regnet, enten litt eller mye. Tåka henger i høyde med masta og alt ser veldig vått ut utenfor.
Jeg har tatt fram lufttørkeren og den har fjernet ca 7 liter vann fra lufta og innredningen inne i båten, så inne har jeg det både tørt og varmt. Det ser ut som om været ikke skal bedre seg noe vesentlig før i neste uke . så jeg får se hva jeg gjør.

onsdag 27. mai 2015

Det ble ikke Svenskekysten, men Tønsberg.

Dieselpumpa i Åsgårdsstrand var ikke i drift. Neste ble Vallø,. Da var Tønsberg like ved så plutselig var jeg der. Det ble selvsagt en flott tur på rulleskøyter og i dag var jeg klar til avgang ved første broåpning.
 Dessverre sviktet gearet på båten akkurat da jeg skulle dra, så da det var fikset og fungerte, så kom jeg ca 200 m for seint til å gå under  brua mens den var åpen.
Retur til gjestehavna og  en mer permanent reparasjon,
Nå er spørsmålet om Strømstad er innen rekkevidde med avgang kl 1200. Det er ca  35 nm i luftlinje, og med min fart tar det minst 7 timer. Vinden er forsåvidt gunstig, men litt variabel, så det kan bli litt motor. Neste væråpning er ikke før på søndag, så jeg tror det blir tur.

Ankomst Strømstad kl 18.30. Mye vind og bølger underveis, Vind stort sett mellom 8 og 14 m/s, bølger ca 1,5 meter. Vindretning sør- sør vest, så det ble et skapt kryss hele veien, revede seil og motor innimellom. En våt, kald og huskete tur, men fint vær og brukbar temperatur med ullundertøy og seildress.

mandag 25. mai 2015

Endelig i gang

Det gikk nesten en måned fra førsteturen til nå, men nå er sesongen i gang på alvor.
10 dager i Spania for å møte våren, knapt nok grønn vinter etter at vi kom hjem, 17.mai og ikke minst montering av tømme system på septikk tanken har bidratt til at dagene gikk.
Selve monteringen av tømmesystemet tok ikke så lang tid, men planlegging og innkjøp av nødvendige deler varte lenge,
Nå er Ingerto klar for den svenske skjærgården med nytt tømmesystem.

Det ble pinseaften før jeg kom ut av havna. 1. pinsedag var stort sett regn og 2, pinsedag ble for mye vind for meg . Så dagene gikk i Horten og Åsgårdstrand med rulleskøyteturer. Jeg begynner nå  å bli ganske sprek, så kanskje det blir et rulleskøytemaraton   i september dersom dette fortsetter.

Forøvrig har jeg nå vært røykfri siden 16. juli 2014, De to siste pipene mine fikk en verdig maritim begravelse midt ute på Breidangen. Litt vemodig, men godt å være kvitt dem.
Slik vinden er sør i fjorden blir jeg liggende til i morgen før ferden går til Strømstad