tirsdag 21. april 2015

En flott dag

Motor ut av Horten og fram til Mølen, sakte fart og fisking underveis. På nordsida av Mølen var selen på plass sammen med omtrent en halv million sjøfugl.

 Et vanvittig spetakkel med hyling, kakling, og alle andre rare sjøfuglelyder. Det ble imidlertid ingen fisk.

Fra Mølen og inn i havna gikk det kun for seil. Litt varierende vind med stort sett akterlig slør med spridde seil og 3-6 knops fart. Nydelig sol, godt og varmt og en helt klar smak av sommer. Det ga så absolutt mersmak.  . 

20.april, sesongens første tur

Det kjennes ut som sommer i le og med sola i ansiktet, men i båt drevet av vind, er det en helt nok ikke mer enn tidlig vår.
Turen gikk først til Svelvik før jeg returnerte til havna for å  fikse loggen og en liten lekkasjen i pakningen ved propellakslingen.
Neste forsøk gikk bedre, jeg kom helt til Horten. Her er jeg eneste båt i en havn som bærer preg av at sesongen ikke har startet ennå.
Det var dessverre ikke mye vind som var seilbar, men seilene var oppe og alt fungerte som det skulle.
Lekkasjen ved propellakslingen fortsatte, riktignok i mindre omfang, men den var der.

Turen i dag går tilbake til havna, så langt ser det ut som om det blir enda mindre vind, men det er flott vær og nydelig å være på vannet.

Jeg leste på nettet at et amerikansk værvarslingsbyrå hevdet at det skulle bli en unormalt varm sommer i Skandinavia. Håper de får rett og at denne sesongen blir like fin som de foregående. Akkurat nå ser den lovende og lang ut. 

fredag 17. april 2015

Mer sesongklargjøring

Natt nummer to er tilbragt i båten,  4,5 grad som innetemperatur er ikke spesielt behagelig når varmemulighetene er dårlige. Dette er for tidlig for en gammel mann, men likevel en deilig følelse å være ombord. I dag er det polering av cockpit og overbygning, igår skiftet jeg pumpe på doen. Planene for ombygning av septiktank for tømming over dekk begynner å ta form. Det ser relativt enkelt og ikke minst rimelig ut, men det blir bokstavlig talt en "drittjobb"
Kanskje en liten tur midt på dagen ,men det det både blåser og er kaldt så kanskje heller neste gang.

torsdag 9. april 2015

Sjøsetting

Dette er det tidligste jeg har satt ut båten. 9. APRIL.
Vårpussen har gått fint og Ingerto er så blank i skroget som hun kan bli, og skal vaskes og pusses på dekk i morgen. Jeg regner med å bli ferdig med rigging og rengjøring i løpet av formiddagen og at det kan bli en liten seiltur utpå dagen.
Dette blir første natt i båten i 2015 sesongen.
Motorens timeteller stå på 2638 timer og bloggen har hatt 6048 besøk. Alle loggene er nullstilt og en ny sommer står for døren.