mandag 6. oktober 2014

Breiangen kan være vrang

I dag viste den seg fra en dårlig side. forholdsvis rotete sjø og mye vind.  Sammen med alle teinene langs Hortenlandet var motor og skarp utkikk eneste måten å komme fram på uten å få med en mengde teinetau.
Det gikk bra propellen klarte seg uten å fange tau, men det er dårlig merking på fiskeredskapen spesielt med sjø på 1 og en halv meter og vind med kuling styrke. Det ble seil etterhvert, kun genoa, men den dro båten opp i 6, nesten 7 knop så det gikk flott.
Innover fjorden ble det som vanlig mye kastevind så det ble ikke mer seiling før etter Svelvik, Her ble dagens høyeste hastighet målt, 7,6 knop

Nå er det nok slutt på seilesesongen for denne gang. Det gjenstår endel opprydding, nedrigging og ikke minst oppheising og vinterklargjøring, men nok ikke mer seiling.

Totalt denne sesongen viser loggen 1020 nm., så det er blitt noen timer 

søndag 5. oktober 2014

Nydelig søndagstur

Antakelig den siste litt lange seilturen denne sesongen, Strømstad - Horten. En utrolig flott tur med vind mellom 4 og 8 m/s i en flott akterlig slør. I perioder ble det riktignok plattlens med tilhørende slag og urolige seil, men likevel. Flott temperatur, nesten utrolig at det oktober. Det ble til slutt en  tur på ca 7 timer og på slutten ble det motor, Vinden forsvant og bare bølgene ble igjen . Bølger i hekken uten tilstrekkelig båtfart er noe herk dersom det skal seiles.
Totalt sett en flott opplevelse.

lørdag 4. oktober 2014

Kursen sørover

Etter et ekstra døgn i Horten gikk ferden sørover til Strømstad. Fin vind, bra vær og nydelig tur. Det gikk riktignok ikke såå fort så vel 7 timer tok det før jeg var framme. Så en flott skøytetur før litt handling og middag.
Fredagen og deler av lørdagen ble brukt til seiling i Kosterfjorden, brukbart vær litt mye vind, men fin temperatur. Akkurat nå sitter jeg i havn i Strømstad etter å ha spist middag, og har planlagt å dra oppover til Horten igjen i morgen. Det er meldt forholdsvis mye nedbør utover i uka, og jeg synes ikke noe om seiling i regnvær så derfor........