onsdag 27. august 2014

Sommer`n er nesten tilbake

I går var det smak av sommer igjen, temperaturen gikk etter hvert opp mot 20 grader og sola varmet skikkelig. Vinden var derimot ikke med meg, eller sagt på en annen måte, jeg gadd ikke seile kryss på den svake vinden som var. Det ble likevel en flott tur opp til Horten igjen.
Jeg fikk både tid til en fin skøytetur og middag før kvelden ble så mørk at det var tid for soving. 

mandag 25. august 2014

Ingerto er like tett over som under

Det er jommen bra at Ingerto er tett over vannlinja . Regn kan ha mange former men det sprutregnet som var i gjestehavna i Tønsberg i natt var noe av det heftigste jeg har opplevd. Det var godt både å vite og oppleve at båten var tett, ikke en vanndråpe inne.
Det ser forøvrig ut som om værguden er kommet på bedre tanker for nå lysner det og sola titter fram. Det blir en flott dag.  

søndag 24. august 2014

Mye regn lite vind

Etter et par dager i Horten med flotte rulleskøyteturer, er jeg nå i Tønsberg. Seilene har ikke vært i bruk og motoren går som ei klokke. Egentlig går den bedre enn før den stoppet,og det er jo bra-. Jeg regner med på bruke et par dager i Tønsberg til rulleskøyter før  jeg drar videre. Meteorologene har lansert et nytt værbegrep i det siste "Stabilt ustabilt vær" Det virker som om det er dekkende for hvordan det er nå.  

torsdag 21. august 2014

Tilbake i "sommerhjemmet"

Etter vel en uke på fjellet med sliping, lakking og pussing av hyttevinduer, er jeg tilbake i båten. Hvor ferden går er jeg ikke sikker på, men jeg skal være i Horten neste lørdag. Sommeren er tydeligvis i ferd med å gå mot slutten. Nattetemperaturen har vært nese i under 5 grader mens jeg har vært på fjellet.

Som gammel tillitsvalgt må jeg si det gleder meg at lærerorganisasjonene endelig viser muskler i forhold til en arbeidsgiver som dessverre ikke forstår hva skole egentlig handler om.

søndag 10. august 2014

"Snartur" til Strømstad

I den grad det er mulig å dra på snartur  i 5,5 knop, har jeg gjennomført en. flott seiling begge veier, fin vind i nesten riktig retning og passelig vær, oppholdet i Strømstad ble selvsagt benyttet til nye turer på skøyter og ikke minst besøk i butikken som selger utstyr til e-cig..
Turen tilbake til Horten gikk på ca 7 timer, mesteparten med seil. Yr.no hadde meldt et forrykende vær fra kl. 18oo, så jeg rakk å spise å ta en skøytetur før været slo til. Det var virkelig heftig. vinden inne i gjestehavna kom opp i 20,4 m/s og regnet kom vannrett. Det varte i ca tre timer før det roet seg.
I dag går turen videre nordover til hjemmehavna.

onsdag 6. august 2014

Flotte rulleskøytedager

To flotte dager med rulleskøyter i Tønsberg. Jeg tror Dette må være det fineste rulleskøytestedet jeg har vært på til nå. Flotte og godt vedlikeholdte sykkelveie, trafikk som tar hensyn til syklister og andre rullende trafikkanter.  og ikke minst et nydelig dusjanlegg i gjestehavna.
Idag gikk ferden videre ut til Østre Bolærne. Nydelig vær, vind rett i mot og ganske full havn.
Blir her til i morgen, drar over til Strømstad.
Jeg må kjøpe inn mer utstyr til den elektriske røyken. Nå er det fire uker siden sist jeg røykte pipe, og jeg merker allerede at pusten er blitt bedre når jeg tar i på rulleskøyter. Kan hende at humøret svinger i perioder, men så lenge det bare er meg selv  å snakke meg går det greitt..

mandag 4. august 2014

Rengjøring

Det er utrolig hvor mye diesel det kan sprute ut av motoren når den luftes. Spesielt når jeg gjør det alene. Gårsdagen gikk med til vasking og rengjøring av dieselsprut. Det kan hende at enkelte kan bruke diesel som deodorant, men det gjelder ikke meg. En ekkel lukt spesielt når den er i rommet der det skal soves.
I dag var båten ren, regnet var nesten borte og alt var klart for tur igjen. Jeg må innrømme at jeg ikke var helt sikker på om alt var i orden med motoren og dieseltilgangen, men startet opp med hjerte i halsen. Etter hvert som tida gikk og motoren bare fortsatte som om ingen ting var hendt, ble jeg roligere. På slutten av dagens etappe med motor til Tønsberg ble jeg faktisk overbevist om at motoren gikk bedre enn før. Så aldri så galt at det ikke er godt for noe.

fredag 1. august 2014

Dramatiske minutter

I dag gikk kursen i retning Tønsberg. alt gikk rolig og fint litt motvind på 7-8 m/s plutselig "døde" motoren. Ikke tegn til liv samme hva jeg fant på. Heldigvis har jeg seil, så genoaen ble heist og kursen lagt tilbake til Horten. Dramatikken tok til da Bastø ferga og jeg havnet i en diskusjon som ferga selvsagt vant,. Det var ikke enkelt å styre med genoa og vinden fra nesten alle kanter på likt. I le av ferga ble det nesten håpløst, så jeg fant fort ut at å komme inn i gjestehavna i Horten på egen hånd var ganske håpløst, spseielt når fergene krevde sin plass. Jeg fikk kontakt med noen på land som kontaktet Horten havnevesen og så kom det en båt ut og tauet meg i havn.
Så var det reparasjon , etter mange timer og all den kompetansen jeg hadde, måtte jeg gi opp. Det ble ikke liv i motoren. Redningsselskapet ordnet selvsagt problemet .En hyggelig mann kom med bil og etter en times tid gikk motoren som en klokke igjen. Jeg fikk ros for det jeg hadde gjort, skiftet alle filtre og  luftet motoren etter alle kunstens regler. Han gjorde alt sammen en gang til, men uten resultat. Mye tenking og prøving måtte til før han fant på å lufte slangen med returdiesel. Det gjorde susen.
Takk  til Redningsselskapet og deres "i havn "service. Kjempe flott.
Dagen gikk med så turen fortsetter i morgen.