søndag 29. juni 2014

Molløsund

Etter to netter og mye regn i Stenungsund, dro vi gjennom Stigfjorden til Molløsund. Her er det tilløp til sol og varme. Stenungsund var et typisk regnværsstopp. mange butikker og en relativt stor by. Det beste var en sportsbutikk som hadde rulleskøytehjul og en ekspeditør som kunne bytte ut akslingen på det ene hjulet. Dessuten var det en båtbutikk med sommerkampanje på en rorkult selvstyrer, så nå er det både rulleskøyter  i god stand og en ny autopilot.
turen gjennom Stigfjorden var fin, bra seilvind og vi oppdaget mange potensielle uthavner.
Stenungsund bød også på mange fine turmuligheter. Vi krysset broen og kom ut på en flott øy med mange turstier. 

fredag 27. juni 2014

Søke ly for regnet

I morgen er det meldt betydelige nedbørmengder. vi har tatt konsekvensen av meldinga og flyttet oss til et større sted, Stenungsund, Her er det en liten gjestehavn midt i byen, og en mengde butikker i et forholdsvis stort, varmt og tørt varehus. Dette vil forhåpentligvis gjøre morgendagen litt mer variert enn bare å sitte inne å vente på at det skal slutte å regne. 

torsdag 26. juni 2014

Skaerhamn

Etter to deilige dager på Kerrringøen, gikk turen videre til Skaerhamn. Fin seiling med genoa og vind fra vest nordvest. Nydelig middag med havskreftor, smøgenrøre og loff i flott sol utover kvelden. 

tirsdag 24. juni 2014

Kjerringøen

Etter to netter i Fiskebeckil, med dagene fyllt av tur både på beina og skøyter, gikk turen videre til Gullholmen og Kjerringøen. Varierende vær, men mest sol. Vinden fra nord er kald, så det å kose seg ute i cockpiten er for litt spesielle helst med dunjakker. Begge de stedene vi har besøkt i dag er like fine som alltid. Det er fremdeles god plass på sjøen og i havnene.  

søndag 22. juni 2014

Ferien starter

Da var mannskapet på plass i en rengjort og ryddig Ingerto. tida har gått med til turgåing på rulleskøyter, tilskuer til AmCar treff og rydding.
så fort mannskapet mønstret på flyttet vi oss tvers over fjorden til Fiskebeckil. Her er det vesentlig roligere og sola varmer godt. Etter et bedre måltid med asparges, til forrett og sild og poteter til hovedrett, var det tid for den obligatoriske turen og påfølgende nyting av vin i cockpiten.

tirsdag 17. juni 2014

Fortsatt rolig slør

Turen fra Hunnebostrand til Lysekil gikk i sakte tempo, men med nydelig vær. Passelig behagelig hele veien. I Lysekil er det såvidt igang forberedelser til Midtsommeraften på fredag. Etter en høyst nødvendig hårklipp og handling, fikk vinsjene en omgang med rensemiddel og smøring. Nå er de klare til nye prøvelser. Jeg regner med en tur i nærområdet i morgen. Feriemannskapet mønstrer ikke på før på søndag,

søndag 15. juni 2014

Motvind fra alle kanter

I motsetning fra i går, ble det motvind videre sørover. Sør-sørvest med altfor lite vest gjorde at det ble lite seiling. Motoren gikk på 1500 omdreininger og vi seg rolig sørover gjennom noe av det fineste kystområdet jeg vet om. Det hadde selvsagt vært enda bedre med seilvind, men likevel. Etter noen timer gikk jeg inn i Hunnebostrand  

lørdag 14. juni 2014

Nydelig dag til Grebbestad

Frisk vind fra nordvest ga flott seiling ut Kostersundet. Inn forbi Resø gikk det i over 7 knop, gjennom Havsteensund var det vind fra alle kanter, men jeg kom gjennom med seil. Ut over Gula Humpen fikk jeg bidevind på 8-10 før jeg dreide sørover og forsatte slørseilingen inn til Grebbestad. Her ble det tid for litt handling og en flott tur på skøyter. En nydelig dag.

fredag 13. juni 2014

Frisk tur til Strømstad

Det blåste fra nord-nordvest, 4-12, en del sjø og nydelig vær. Jeg satt kurs for Tresteinene, men måtte gå inn bak Søster for å reve og hvile litt. Fra Søster og inn til Strømstad gikk det stort sett i 6,5 knop, noen ganger helt opp i 7,5, men med rev i både storseil og genoa var det en flott tur. Utenfor innløpet til Strømstad kom sjøen så det holdt. alt som ikke var forsvarlig pakket raste rundt i båten og vinden kom helt opp i 14 før jeg var inne. Det var heftig, men gøy.
Vinden fortsatte utover ettermiddagen og det var mange interessante tileggninger  å se. 

tirsdag 10. juni 2014

Til Bolærne i steikende sol

Værmessig ble det en flott tur, seilmessig var den elendig.Det blåste fra 1-3 m/s fra nordvest. Akterlig slør, ingen fart i det hele tatt, så det ble  motor, bortsett fra et par timer dupping med seil. På Bolærne er aktiviteten stor. Her er det bading fisking og ikke minst køståing for å komme i kiosken. Det ser ut som om alle leirskolebarna har en flott opplevelse.

mandag 9. juni 2014

Tilbake igjen

Etter en kort tur på hytta og fjerning av en diger maurtue pluss litt forefallende arbeid er jeg tilbake i båten igjen, Nå er den lastet med klær og sengetøy så det holder for hele ferien tror jeg. Turen går først til Bolærne for å besøke et barnebarn på leirskole før jeg setter kursen mot Sverige igjen. Hvor vet jeg ikke foreløpig men det skal vare i ca 14 dager før feriemannskapet mønstrer på i Lysekil. Så jeg får se hvilken vei vinden blåser.Fint blir det uansett...

torsdag 5. juni 2014

En søkkvåt tur

Regnet øste ned og vinden kom rett i mot over Breidangen. Det var lite fristende å seile, så motoren gikk og gikk. Værmeldinga sa at det skulle regne og blåse, og at regnet skulle øke utover dagen, så kl o7oo dro jeg nordover fra Horten. Det er tidlig til meg å være. klokka 11 sitter jeg ferdig fortøyd nede i båten i hjemmehavna. Nå er det en liten tur på fjellet før neste tur i begynnelsen av neste uke. 

onsdag 4. juni 2014

Motortur til Horten

Lite vind, grått vær og motor fra Strømstad til Missingene. Her ble jeg praiet av Tollvesenet. Tre hyggelige tollere som skulle kontrollere om jeg smuglet. Etter en hyggelig prat, fikk jeg dra videre. De var ikke en gang ombord for å kontrollere, men lot meg dra på mitt ærlige ansikt. En trivelig opplevelse.
Inspirert av dette heise jeg seilene. Etter drøye tre timer hadde jeg neste passert Slagentangen, så da ble det motor resten av veien. 

tirsdag 3. juni 2014

Det ble en kort tur i dag.

Fra Resø til Strømstad på under to timer. Flotte seilerforhold, 4-8 m/s fra nordøst, Skapt kryss oppover Kostersundet  med fart mellom 6 og 7 knop. Fantastisk.
Det kom imidlertid et problem, migrene, Den slo til med synsforstyrrelse og tunnellsyn så det holdt. Løsningen ble å dra inn til Strømstad og ta en sprøyte. Etter noen timer roet det seg, og jeg trillet avgårde på rulleskøytene en flott tur. Turen til Horten ble utsatt til i morgen.

mandag 2. juni 2014

Resø

De fleste superlativene ble brukt i går, men turen  i dag var minst like fin. Vind fra nordvest, ga flotte forhold nordover langs kysten. Vinden varierte mellom 3 og 6 og det ble skarpt kryss for det meste. Ingerto og jeg koste oss i 6-7 knops fart og nydelig vær.
Resø er en idyllisk liten havn med kun en båt i gjestehavna akkurat nå. fiskebåtene kommer og går, og aktiviteten er til tider stor. 

søndag 1. juni 2014

Flott tur til Grebbestad

Sol og vind, nydelig. Vinden kom fra nordvest, så det holdt akkurat med et skarpt kryss oppover til Grebbestad.  Mange runder rundt øyer og gjennom sund. Fin vind 3-8 og den mest fantastiske skjærgården på hele vestkysten. Bedre kan det ikke bli