fredag 25. april 2014

Ingerto er klar for sesongen

Nå er jeg endelig ferdig og båten er så ren og blank som det er mulig å få en eldre dame.
I morgen blir det endelig tur, i følge Yr.no, i nydelig vårvær med lite vind Kanskje jeg kommer til Horten eller et annet sted. 

onsdag 23. april 2014

Endelig på vannet

I ettermiddag ble Ingerto heist ut. Motoren startet med en gang og alt gikk bra. I år prøvde jeg ut en ny teori om starting av vinterlagret motor. Først dreide jeg motoren rundt mange ganger så lot jeg motoren gå på starteren uten at den hadde strøm, og så startet jeg på vanlig måte. Meget vellykket.
Nå står første overnatting denne sesongen for tur, før jeg rigger, monterer opp nødvendig utstyr og rydder før det blir en liten tur hjem og så ut på tur. Jeg gleder meg og ser fram til en ny flott sesong langs svenskekysten kanskje en liten tur til Danmark og en tur til Bornholm.
Akkurat nå er det 10 grader i båten så det er nok en stund til sommeren enda..

Ved utheising viser timetelleren på motoren 2480 timer og bloggtelleren 5489 besøk. Så får vi se hva det blir etter at sesongen er slutt. 

tirsdag 22. april 2014

Nypusset og klar

Onsdag ettermiddag blir det endelig vann under kjølen.. Ingerto er så blank og fin som en gammel dame kan bli. Jeg mangler litt på å være ferdig, men det er bagateller av arbeid. Montere vannpumpe, bytte impeller, montere termostat og ikke minst smøre alle kraner.
Rydding og klargjøring tar noe tid, men til helga er vi på tur. 

fredag 11. april 2014

Det våres i en gammel kropp



Nå sitter jeg på hytta i Valdres 1000 moh og planlegger vårpussen. Ingerto skal på vannet første uka etter påske så det nærmer seg. Det er ikke så mye som skal gjøres, nytt bunnstoff og polering av skroget. Foreløpig er det lite nytt  til sesongen, men det kommer nok noe i løpet av våren.






Forrige sesong hadde en flott avslutning med flytting av en båt fra Lovund til Oslo i begynnelsen av oktober. vi var 4 pensjonister som tok turen. Det var en fantastisk opplevelse. I løpet av 14 dager opplevde vi alt fra sol og varme til skikkelig storm med vindstyrke på 28 m/s. Etter en kjempetur klappet vi til kai på Lysaker etter ganske nøyaktig to uker. Stort sett dagseiling , riktignok lange dager og en flott natt tur.





Turen ga mersmak, men kanskje ikke med Ingerto, så dersom det er noen som skal ha flyttet en båt, bare ta kontakt




Nå ligger en helt ny og ubrukt sommer foran Ingerto og meg og vi gleder oss til nye opplevelser og turer. Kanskje det blir Bornholm i sommer....... Følg med på bloggen, hittil har den hatt 5467 besøk.