lørdag 31. august 2013

Havnevik

Så var denne turen over. Etter en hyggelig formiddag med Stig, hadde jeg en lang skøytetur. Horten har flotte sykkelveier.
I dag morges dro jeg nordover. Det var lite vind, lavt skydekke og småregn i lufta. Jeg fikk seilt litt på Breidangen, men vinden ga seg ved Rødtangen så derfra ble det motor. Regnet tiltok og det ble en riktig våt tur. Nå har været ombestemt seg så sola titter fram, men dette var første dag med regn på lang , lang tid.
Vel fortøyd i havna, litt rydding og pakking før turen går innover i landet.

Hittil i år har jeg kommet opp i 776 nm, og enda er det lenge igjen av sesongen. 

torsdag 29. august 2013

Nesten ikke vind

Turen fra Strømstad til Horten ble i hovedsak med motor. Jeg måtte helt til Missingene før det var mulig å seile. Derfra og inn ble det etter hvert fin vind og det gikk helt opp i 7,4 knop på slør.
For første gang på lenge var det ikke sol hele dagen. Det var faktisk skyer og dis, men brukbar temperatur. En fin tur.

onsdag 28. august 2013

It`s Hedache time

Etter en flott skøytetur igår, hadde jeg tenkt å dra ut på koster i dag, men så sa hodet stopp. Nå blir jeg liggende til i morgen, drar opp til Horten og skal treffe Stig på fredag.
Dersom det ikke bedrer seg snart blir det nok en sprøyte.

tirsdag 27. august 2013

Flott tur fra Resø til Strømstad

Litt humpete vann i Kosterfjorden, gammel sjø og 6-10 m/s ga mye bevegelse.
Fremdeles nydelig vær og vind fra sørvest. De siste dagene har vært som å få sommeren på nytt. Nå blir det først en skøytetur, så litt handling og middag også kanskje Koster i morgen.

mandag 26. august 2013

Nok en nydelig dag

Jeg vet ikke hva jeg har gjort som fortjener dette høstværet, men noe må det være. Sol uten en sky på himmelen, flott temperatur og litt vind.
Etter en dag i Grebbestad med skøyter og sjekk av Sportshopens tilbudstorg, dro jeg nordover i dag formiddag.
En utrolig fin tur rundt Gule Humpen, forbi Långesjkær og Svangen før jeg la til i Resø. Her har jeg gått en skøytetur på 19 km, og nå er det snart klart for sild og poteter.
Været skal forsette som i dag ut uka, dersom meteorologene har rett, så det blir flere fine seildager.

lørdag 24. august 2013

Nydelig sommerdag



Etter en kjempelang skøytetur i Hunnebostrand i går, over Sotekanalen og ut til campingplassen, så langt veien gikk, dro jeg i dag nordover med flott vind fra øst-sørøst. Ingerto fløy oppover mellom holmer og skjær i Fjellbacka skjærgården. Dewt var så flott at jeg etterhvert gjorde Odd Børresens ord til mine og seilte med slakke skjøter så seint det går an.
Turen tok selvsagt slutt og jeg kom til land i Grebbestad. Her er det lite båter og en praktfull sommerkveld. Lavsesongen har satt inn så havneavgiftene har gått ned på et akseptabelt nivå.












torsdag 22. august 2013

Sotekanalen i nydelig vær

En lang tur på skøyter , 5 timer, først til Smøgen for å sjekke utsalget og kjøpe krabber, så en flott tur rundt i Kungshamn. Her var det mye flott jeg ikke hadde sett før.
Kort forflytning til Hunnebostrand

onsdag 21. august 2013

Turen ha snudd nordover.

En flott tur fra Elløs til Kungshamn. Det blåser mye og er en del sjø. På strekningen mellom Lysekil og Malmøn tangerte jeg bestenoteringen fra to år tilbake. Ingerto suste avgårde i 7,9 knop. Det var både på logg og GPS, så farten var der. Akterlig slør ,en del sjø bakfra sammen med vind på 9,9 m/s og genoa ga denne farten. Gjennomsnittet på strekningen var over 7 knop, så her gikk det unna.
Inne ved Malmøn fikk vi vinden midt i mot, så da var det slutt på moroa. Motor inn til Kungshamn

mandag 19. august 2013

På vei igjen





Etter tre netter i Uddevalla med mye regn og vind, er jeg endelig på vei igjen. Turen i dag gikk med motor, vinden var rett i mot hele dagen og det blåste ganske kaldt, så det var ikke deilig vær for kryss seiling
Turen gikk ut i Havstens fjord., forbi Vindøn, gjennom Kalvøfjorden og Borgilefjorden, Koljøfjorden, gjennom Malø strømmer og til Elløs. Det var en trivelig tur, lite båter og mye natur, litt sol inni mellom og noen få regnbyger.
Havnkapteinen i Elløs var fremdeles like hyggelig og havnen er velsignet rolig, i le for det meste.

søndag 18. august 2013

Landligge i Uddevalla

Lørdagen var det skapelig vær., selv om det blåste frisk. Jeg fikk sett på byen og tatt en lang runde på skøyter. For første gang gikk jeg på trynet, heldigvis tok håndleddsbeskytterne av for fallet, ellers hadde det gått riktig ille med hendene. Værmeldinga for søndagen har så langt fått rett: Mye regn og kuling fra sør. Så i dag har det ikke blitt mye seiling annet enn på nettet: http://sailonline.org/. Her spiller det ingen rolle om det regner, og akkurat nå er båten min med på et race mellom Palermo og Montecarlo. Det er ganske gøy, men ikke som riktig seiling. Ellers har dagen gått med til rengjøring og lesing. Nå er det imidlertid nok, så jeg håper på bedre vær i morgen.

fredag 16. august 2013

Det blåser fortsatt

I dag har det vært både vind og regn samtidig. Ingen god kombinasjon med åpen cockpit. Vinden holdt seg på omkring 11 m/s , men siden jeg har gått inn til Uddevalla, har jeg hatt den stort sett akter. Det er ganske trange farvann gjennom Strømmarna spesielt når jeg forsøker å seile med litt for mye vind. Det ble mer stress enn trivelig, så jeg rullet inn og fortsatte med motor.
Vel ute i fjorden var seilene mye mer passende og Ingerto  surfet av gårde i 6-7 knop med genoa.
Etter at Vindøn var passert kom regnet, først som gjennomtrengende yr og etter hvert som skikkelig plaskregn. Det  var mye vått da jeg kom inn i havna. Her har ettermiddagen gått med til tørking, matlaging og middag. 

torsdag 15. august 2013

Flott tur





Turen fra Hunnebostrand til Lysekil var kjempefin. først var det lyset og morgenstillheten gjennom Sotekanalen, så seilingen fra Smøgen forbi Malmøn og Kornø i frisk bris på skarpt kryss.

Ingerto gikk som en kule med rev både i genoa og storseil, Vi klarte 7,6 knop og holdt mellom 6,5 og 7,5 nesten hele veien. Det var kjempegøy, men slitsomt. Bølgene var etterhvert på ca 2,5 m så det både sprutet og ristet, men vi fløy av gårde.
Innover mot havna i Lysekil ble det slør i ca 5, knop. Det opplevdes som sakte.
Det var flott vær hele turen og det varslede regnværet kom ikke, Så vel i havn ble det en lang skøytetur rundt Lysekil.

onsdag 14. august 2013

Seiling etter hvert

Først var det en lengre rulleskøytetur, så et besøk i Sport shopen og til slutt innkjøp av propan og ny båtshake. Da var det klart for seiling.
Flott vind fra nord-nordvest, fint vær og min favorittstrekning. Alt lå tilrette for en flott dag, og det ble det. Ingerto snodde seg mellom holmer og skjær i god fart med genoa oppe. Vinden kom etterhvert opp i over 10 m/s og farten var stort sett over 6 knop med 7,3 som max.
Det er forbausende lite båter ute, og i  havna i Hunnebostrand er det ikke stort mer enn 20 båter totalt., flere tyske,  franske og nederlandske og noen få norske ved siden av de innfødte. 

tirsdag 13. august 2013

Sørover til Grebbestad

En grytidlig morgen til meg å være.
Jeg var på vei før kl. 0730. Det var meldt torden og regn ut på dagen og jeg ville være i havn når det satt i gang.
Vinden var fra sør-sørvest, så det ble kryss ut Kosterfjorden, mye gammel sjø og vind på 6-7, så det var nok å holde på med. Ingerto var helt oppe i 7,1 knop med revet storseil, ikke verst.
Dro forbi Resø og fikk flott seiling på flatt vann fram til Havstensund.
Rundt Gule Humpen var det som vanlig sjø, men denne gangen lite vind, så det tok sin tid. Været holdt seg sør for meg, men jeg så det blinket og hørte torden.
Vel framme i Grebbestad har det fremdeles ikke begynt å regne, men det ser ut som om det kommer snart.


søndag 11. august 2013

På tur igjen



Etter nesten en uke i Grimestadbukta sammen med alle barn, svigersønner og barnebarn, er jeg alene i båten og på tur nedover Bohuslen kysten. Dagens etappe gikk via dieselfylling i Vrengen til Strømstad. en fin tur, men lite vind.




 Været på land var en opplevelse å se på. Det lynte og regnet, men på sjøen var det flott hele dagen. I kveld er det tid for litt vedlikehold igjen, Loggen under båten står stille og impelleren på motoren må skiftes, . så etter en hvil og en middag er det fram med verktøykassa. Dersom været med regn og kuling slår til, blir det reparasjon av varmeapparatet i morgen. 

tirsdag 6. august 2013

Grimestad

Godt på plass i Grimestad etter en motortur fra Tønsberg. Vetle og Guro var med og vi fisket underveis. Paravanen virket og vi fikk 5 makrell som ble en bra middag da vi kom fram. Her blir vi liggende til lørdag for å være sammen med alle barn og barnebarn.
En trivelig onsdag ettermiddag med vafler, bading og kajakkpadling for alle sammen på hytta til Merethe, og en ikke mindre trivelig kveld hos Gert Henrik og Ann Louis . Det er mange årt siden vi traff hverandre, men de årene ble borte med en gang vi traff hverandre.

fredag 2. august 2013

Tønsberg

Flott tur fra Stavern, litt navigasjonsrot fra skipperns side, men vi kom fram etter hvert . Der sto Arne og Kari på kaia og ventet og vi fikk et trivelig gjensyn og en hyggelig kveld. Anne , Harald og Julie var også i Tønsberg, så vi fikk en prat for andre gang denne sommeren før de dro hjemover.
På lørdag fikk vi besøk av Kari og Terje, det eneste møtet søm var mulig gjennom hele sommeren, og på søndag kveld var Guro, Vetle og Nål innom.
I dag skal vi få besøk av Kari og Roald før vi flytter oss videre til Tjøme i løpet av ettermiddagen. Med andre ord , stort besøksutbytte av noen dager i Tønsberg..
Ved siden av alle besøkene har vi fått trimmet og vært innom noen butikker, så oppholdet i Tønsberg har vært trivelig. 

torsdag 1. august 2013

Nok en flott dag

Hyggelig. besøk i båten av Erik og Anette med barn. Fin tur forbi Svenner og inn Tønsbergfjorden Traff Arne og Kari To år siden sist, hyggelig kveld.
I havna i Tønsberg lå Anne og Harald