lørdag 30. juni 2012

Kungshamn Lysekil

Vinden var fra sø vest. sola var litt oppe, men ikke noe plagsomt. Vi gikk fra Kungshamn inn på østsida av Malmøn med seil, så ble det motvind og motor resten av turen. Ligger i den innerste gjestehavna i Lysekil og blir over til i morgen Værmedlinga er litt delt på både vind og regn/torden for ettermidddagen/natten, men nå har det nettopp klarnet opp og det er flere blå flekker å se rundt oss. Regnbygene kommer likevel susende brått og uhemmet. 

Landligge i Kungshamn

Været var ikke noe særlig, og tove skulle reise med buss, så vi ble liggende. på ettermiddagen kom Heidi og Leif. Det ble et trivelig gjensyn og en koselig kveld.Vinden spaknet utover natten og regnet gav seg 

torsdag 28. juni 2012

Nydelig dag på Flatskjær

I dag seilte vi en kort tur opp til Flatskjær , der vi var hele dagen i flott vær. Enkelte av oss badet, men ikke flertallet. Det var 16 grader i vannet.

 Etter en fin dag i sola dro vi sammen med en selfisket makrell gjennom Sote kanalen til Kungshamn. Her blir vi liggende i natt og muligens i morgen da det er meldt regnvær og mye vind sørfra. 

onsdag 27. juni 2012

Flott tur fra Resø til Hunnebostrand

Det har vært nydelig vær med sol og vind fra nord. Vi har seilt innaskjærs hele veien og lenst gjennom trange sund og fine fjordarmer. En utrolig fin tur. på litt over 6 timer. God fart på bare forseilet 4,5 til 7 knop. Vinden ble litt kald i perioder, men det finnes mye bra klær så det var ikke noe problem. Ligger i Hunnebostrand i en flott sommerkveld, vinden er i ferd med å løye/dreie, så snart får vi det både flott og varmt.

tirsdag 26. juni 2012

Sol og sommer

Kort tur på slør ut Kosterfjorden til Resø. Ligger i havna og har nettopp spist middag. Inger og Tove er på en av sine mange turer. Denne gang for å se på solnedgangen fra fjellet.
Flott vær og god temperatur.
Seilturen begynte tregt, men vinden tok seg opp og vi avsluttet i sundet utenfor Resø med fin fart og god vind

mandag 25. juni 2012

Regnet øser ned

Selv om regnet fortsatt øser, er det en solfylt dag. "Ingeren" er kommet ombord. Vi blir liggende til i morgen. 

søndag 24. juni 2012

Lens og slør til Strømstad

Etter en regnfull morgen, klarnet det litt opp, og jeg satt i gang. Vinden ute i Kosterfjorden var på det meste oppe i 14m/s, sør-sørvest. forholdsvis tung sjø og mye husking. Ingerto for av gårde i rundt 7-7,5 knop. sola kom etter hvert fram og temperaturen var bra. Det ble en flott tur og en del opprydding inne i båten etter turen. Blir liggende i Strømstad i to dager. 

lørdag 23. juni 2012

Slør fra Fjellbacka

Etter noen heftige regnbyger på morgen, ble det oppholdsvær og vind fra sør. Seilte på forseil den indre leden oppover forbi Grebbestad, Gula Humpen og gjennom Havstensund opp til Resø. Flott seiling, fin vind og litt sjø. Hastigheten var i perioder nesten 7 knop, så de blåste bra. Fikk akkurat lagt til i Resø før regnet styrtet ned igjen. Fjellteltet virker fint som cockpit telt. Det holder vannet ute, men  bidrar ikke til noen forskjønnelse av Ingerto. Etter en spagetti Bolognese sitter jeg nå å hører på fotballkamp på radioen. Værmeldinga for i morgen er ikke spesielt lovende, så det blir nok en våt tur opp til Strømstad, hvis jeg ikke kommer meg avgårde på morgenen, Vinden tilsier at det blir en rask tur.


I morgen, søndag 24.06.2012
TidVarselTemp.NedbørVind
kl 0–6Regn.  Gjelder for: kl 0–614°0,3 – 1,5 mmFrisk bris, 11 m/s fra sør-sørvestFrisk bris, 11 m/s fra sør-sørvest
kl 6–12Delvis skyet.  Gjelder for: kl 6–1214°0,3 – 0,8 mmLiten kuling, 12 m/s fra sør-sørvestLiten kuling, 12 m/s fra sør-sørvest
kl 12–18Skyet.  Gjelder for: kl 12–1816°0,1 – 0,9 mmFrisk bris, 11 m/s fra sørFrisk bris, 11 m/s fra sør
kl 18–24Regn.  Gjelder for: kl 18–2416°1,0 – 2,7 mmLaber bris, 7 m/s fra sørLaber bris, 7 m/s fra sør

fredag 22. juni 2012

Midtsommeraften

Midtsommerkvelden tilbringes i gjestehavna i Fjellbacka.
Det har ikke vært noen god dag så langt. Hodet har tatt av så det holder.

Bortsett fra det har det vært en fin morgen sol, sommer og god varme. Menyen i dag har jeg fått av en svenske, Matjesild og nye poteter skal det være på Midtsommer kvelden. På kaia er det reist Midtsommerstang og de fleste svenske småjenter går rundt med blomsterkrans i håret og venter på leker og sang rundt Midtsommerstanga.

torsdag 21. juni 2012

Ny kjempedag

En flott tur fra Hunnebostrand til Fjellbacka. Kursen gikk rundt Vederøarna og været, vinden og varmen var på plass.

Ingerto suste avgårde i 7 knop, antrekket var i perioder T-skjorte, så i dag var det sommer. Ligger i havn i Fjellbacka, Den livligste havna til nå, men det er fremdels langt igjen til hvordan forholdene er midt på Sommeren. Det er nesten synd å sove på årets lyseste natt, men morgendagen bringer ny og spennende seilas. 

onsdag 20. juni 2012

Superdag

Jeg måtte vente til i dag, men det ble til gjengjeld en fantastisk seildag. Nydelig vær, passe temperatur for årstiden, flott vind og en kjempetur sørover til Hunnebostrand igjen. Seilte hele veien bortsett fra det trange sundet ved Dannemark. Vind mellom 4 og 8ms. vest-sørvest. Gikk på slør og kryss nedover i 6/7 knop. Både Ingerto og jeg storkoste oss.

mandag 18. juni 2012

Landligge

Blir i Grebbestad til mandag. Været er fremdeles kaldt og ustabilt med små regnbyger stadig vekk. Fra tirsdag er det meldt sol og varmere. Dette området er så fint å seile i at det fortjener bedre vær, så jeg satser på en lengre spasertur i dag og fin seiling i nydelig varmt sommervær i morgen

søndag 17. juni 2012

Flott seiltur nordover

Selv om det er bryllupsdag (40 år) er jeg alene i båten. Været er litt bedre og jeg satt seil inne i havna og dro nordover indre lei tilbake til Grebbestad. Det ble en flott tur. Fin vind, tilløp til sol og god fart med bare forseil. Inn mellom alle øyene med 3 7 knops fart, sørlig vind opp til 11 m/s. holdt meg foran en regnbyge hele turen. Fikk akkurat lagt til og ryddet opp før det bøttet ned. . 

Tur retur Kungshamn

Surt og kaldt, dro gjennom Soten kanalen. I Kungshasmn var det enda kaldere så jeg snudde og gikk tilbake. Blir i Hunnebostrand til søndag.

torsdag 14. juni 2012

Landligge

Er fortsatt i Grebbestad, går videre sørover i morgen før jeg snur nordover igjen. Værvarslet er fint oppover, med medvind og sol, og siden jeg ikke skal noe sted kan jeg like gjerne følge været. I dag har vært den store innerengjøringsdagen. Utrolig hvor mye støv, møkk og rot en person kan produsere på ei uke. Båten har fått ny kulefender i dag og trekk til den gamle, nå ser vi presentable ut igjen. 

onsdag 13. juni 2012

Mer kald sønnavind

Jeg trodde sønnavind skulle være varm, frakte varme fra sør og oppover. Det stemmer ikke. Bortsett fra deet har det vært en flott dag. Turen fra Grebbestad til Hunnebostrand er verdt å gjøre mange ganger. Innaskjærsseiling er en folkesport for svenske seilere. Jeg begynner å få litt tak på det, men må nok øve endel ganger til.Turen tok nesten fem timer med diverse avstikkere, fullt seilutstyr og lue, så varmen var ikke plagsom. Sola tittet fam noen ganger, men ombestemte seg. Det var nok ikke nok sommer enda. 

tirsdag 12. juni 2012

Variabelt vær

Overskyet, kaldt, småregn og motvind på 5/6m/s, er dagens vær rapport. Jeg passerte likevel Gula Humpen med seil og seilte nesten inn i Grebbestad hvor jeg ligger nå. Det ble likevel en fin seiltur, krysset litt fram og tilbake utenfor Humpen bare for å prøve vind og bølger. Sjøen var ikke stor, men det ble fort en meter bølger. Har nettopp sett på værmeldinga fra SMHI, de sier at det full sol, men jeg ser den ikke. I m,orgen er det spådd bedre vær, men forsatt vind nesten rett sørfra. Satser på å komme ned til Hunnebostrand eller Kungshamn alt ettersom.

mandag 11. juni 2012

Flott seiltur i Kostersundet.

Endelig var det mulig å bruke seil. Vinden var passende, sjøen var flat og kostersundet viste seg fra sin beste side. Ingerto skummet avgårde i 6,9 knot og solen skinte. Kan en ha det bedre på tur?
Etter tre timer flott seiling på kryss og tvers i sundet dro jeg inn til Resø. Her er det kun en annen norsk båt. Solen flommer og det er sommer

søndag 10. juni 2012

Lang motortur

Dagen åpnet med silregn og lite vind. Regnet holdt opp og det ble flott sol, men vinden holdt seg borte. En lang dag med motor til Styrømstad. Traff noen andre pensjonister og ble med på middag. Trivelig kveld.

lørdag 9. juni 2012

Færderseilasen fra orkesterplass

Har ligget i Åsgaardstrand i hele dag, vekslende vær, regn og vind, kaldt.
Færderseilasen hadde rundingsbøye like utenfor gjestehavna, så alle båtene passerte ca 30 m utenfor der jeg satt.

 Masse flotte båter og seil, ca 900 deltakere og de fleste kom med spinnaker innover fjorden et flott syn. Værmeldinga er bedre for morgendagen, så da fortsetter ferden sørover mot Sverige.

fredag 8. juni 2012

Motordag

Flott motortur til Åsgaardstrand, nydelig vær varmt og sol, men blikk stille. Jeg har sjelden sett så blankt hav, men turen var fin og båten gikk upåklagelig.
.
Det er fremdeles like stille nå som det er kveld, men det har begynt å regne litt og er rimelig grått

torsdag 7. juni 2012

Tilbake i båten

Etter en flott tur til Skiathos, er jeg tilbake i båten igjen. Det blir en del rydding for båten er nå lastet for sommeren. Nydelig vær, godt og varmt. Båten har hatt det bra i perioden jeg var borte. Blir liggende i Havnevik til i morgen, skal ut å se på Færderseilasen på lørdag før jeg tar en tur sørover i Sverige. Håper på forsatt godt vær og god vind.