torsdag 24. mai 2012

Hjemme i havna

Turen fra Horten gikk med motor hele veien,. Det var ikke vind. Flott vær, nydelig sommer. Ligger fortøyd og skal gjøre klar båten til neste tur.
Denne turen ble på 106 nm. Kunne vart lenger, men ... Hvem kunne vite at sommeren skulle komme akkurat nå.

onsdag 23. mai 2012

Soldag

En utrolig flott dag, litt vind og sol hele dagen. Turen fra Koster til Horten tok 9,5 time, flott seiling. Ingerto klukket avgårde i 3- 6 knop. antrekket ombord var T- skjorte. motoren fikk hvile seg hele veien og vi kom fram med seil.

tirsdag 22. mai 2012

Kostersundet

Ligger godt fortøyd i Kostersundet etter en flott dag i Kosterfjorden. Utrolig fine forhold for seiling, krysset fram og tilbake i noen timer før jeg dro inn i i sundet. Nydelig vær, varmt og deilig. I følge en mann i nabobåten er det deilig vann, men jeg venter til temperaturen har kommet over 2o grader, kanskje i morgen. planen er å dra nordover i morgen, kanskje en stopp underveis eller rett i havna avhengig av vind og vær. nå er sesongen endelig i gang. Den obligatoriske Kosterturen er gjennomført og det er like flott her som jeg husket.

mandag 21. mai 2012

Silkeføre

Flott tur fra Bolærne til Strømstad, 6,5 timer. Frisk vind, så pass at jeg var litt nervøs før start, men det gikk som en drøm. Vinden varierte mellom 4 og 10 m/s på akterlig slør over fjorden og kryss utenfor Hvaler. Sesongens første fartsrekord er satt med hele 7,2 knop. Da er Ingerto i godlune og det freser rund båten. . Sitter nå i Strømstad i sola iført shorts og T-skjorte for første gang i år. Skal handle litt i morgen tidlig før det blir en kort tur over til Kostersundet.
Håper denne forsmaken på sommer ikke bare er bløff og at det blir mange slike dager utover.

søndag 20. mai 2012

Endelig kom været


Sitter på Bolærne med en praktfull solnedgang, den første i år.

Turen fra Horten gikk med motor. Det blåste ikke eller rettere sagt 0,8 m/s. Havna på Bolærne var full av dagsturister fra Tønsberg. Det samme gjaldt de uthavnene jeg kjenner til i området. Brukte en times tid til å fiske og vente på at havna skulle tømmes. Fiskelykken var ikke tilstede, men det var flott å sitte ute i båten i sola.
Det var fremdeles lekkasje i propellpakningen. Etter noen timers nitid arbeid var den tettet og nå etter en dags kjøring var det helt tørt. Meget fornøyd. Siden det ikke ble noen fiskemiddag, måtte jeg til med matlaging, Spagetti bolognes smakte aldeles fortreffelig. I morgen krysser jeg fjorden til Strømstad og Koster.  

lørdag 19. mai 2012

Nå er jeg lei regn (allerede)

Småregn på morgenen, bedret seg utover formiddagen, lite vind, men ute på Breidangen ble det likevel litt seiling i noen timer. Nytt regnvær kom opp fra sør, klarte å komme inn i havna i Horten før slusene åpnet seg igjen. Nå trommer regnet på kahytten, egentlig en trivelig lyd, men nå er det nok. Jeg vet ikke om noen som trenger mer vann nå bortsett fra kraftselskapene, men deres behov er ikke min sak.
I formiddag fikk jeg uventet besøk i båten, Tor fra Gjøvik var på båtjakt i havna og vi hadde en trivelig prat.
Håper været letter i løpet av natta slik at jeg kommer videre mot Koster uten regnklær.Værmeldinga akkurat nå sa søndag perioder med sol og litt varmere. Mottas med takk.   

fredag 18. mai 2012

Endelig vær

Tilbake i båten etter en flott 17.maifeiring. Været for kommende uke ser bra ut bortsett fra tirsdag, så jeg regner med å sette kursen sørover mot Koster tidlig i morgen. Resten av denne dagen skal brukes til litt kosmetisk arbeid med noen småsprekker i gelcoaten på fordekket. og litt småreparasjoner i cockpiten.

onsdag 9. mai 2012

Vedlikehold

Ligger i havna og venter på bedre vær. Tida går med til vedlikehold. I dag er det alle vinsjene som er renset og smurt. Dersom det ikke regner for mye i morgen blir det kosmetikkreparasjoner i gelcoaten eller overhaling av komfyren. Litt trist at det er såvidt mye vann i lufta. Jeg tror jeg liker sol og varmt mye bedre på denne tida av året.

torsdag 3. mai 2012

Tilbake i havn

En fin dag til på Breidangen, fin vind og seiling fram til ca 13.00 etter det forsvant vinden og det ble merkbart kaldere,
Nå i havna synker temperaturen raskt, så det ser ut som om værmeldinga skal få rett med hensyn til temperatur de kommende døgn, skal rydde og vaske før en tur hjemover i morgen tidlig..
Den første turen ble dessverre ikke til Koster i år, men det kommer flere sjanser med godt vær. (tror jeg)

onsdag 2. mai 2012

Seildag på Breidangen

Nydelig vær , nesten ikke vind, umulig å komme noen vei uten å bruke motor. Har seil rundt omkring utenfor Horten og opp mot Son, men framdriften har vært begredelig. Likevel en flott dag i sola. Det kommer dager da vinden er bedre så det er bare å vente.
Fikk hyggelig besøk på kaia i ettermiddag. 

tirsdag 1. mai 2012

En soldag å ta vare på

En fantastisk dag etter all kulda og regnværet. Sola steiker fra en knallblå himmel. Det eneste som mangler er litt vind, men det får så være. Etter nesten seks timer er jeg ankommet min faste plass i Horten. Det ble seiling i noen timer, men farten var laber, 1 - 2 knop. Likevel var det en flott opplevelse. Ingerto virker like fint som i fjor. De nyvaskede seilene var virkelig rene og hvitere, motoren gikk upåklagelig så det er ingenting å klage på. Nå blir jeg i havna i Horten til i morgen og  så får jeg se hvor ferden går videre.