fredag 24. september 2010

Slør fra Holmsbu til Havnevik

Værmeldinga tok litt feil. Det var flott sørlig vind i fjorden. Det gikk så det suste med bare forseil. Til tross for motstrøm på ca 2. knop kom jeg gjennom Svelviksundet med god fart på bare forseilet. På innsida av sundet ble det god tid til både rydding og oppvaske mens Ingerto holdt stø kurs og fin fart på 4,5/5 knop. Det var en artig tur gjennom sundet, frister til gjentakelse.
Nå er det ryddet og vasket og Ingerto ligger alene igjen  i havna. Det kommer imidlertid tider etter dette så sesongen er fremdeles ikke slutt.

tirsdag 21. september 2010

Lite vind og flott vær

Dagen i dag har vært flott, en riktig smak av sommer. Etter en lang og trivelig formiddag i Horten, har jeg kommet fram til Holmsbu. Seilingen var langsom, minnet om en klubbregatta hjemme, Vinden tok seg noe opp utover mot kvelden, men likevel var vi aldri over 4 knop med seil.
Forsøket på fiske nord for Mølen var forsåvidt vellykket, men det ble ingen fisk.
Opplagsplass for vinteren er i boks. Det blir på samme sted som i fjor, Svelvik by. Det er imidlertid ikke noen umiddelbare planer om å heise, kanskje om 3-4 uker, alt avhenger av været.
Holmsbu er en fin liten havn, som regel ganske full av gjester og mye liv. I kveld er det kun en båt her, og jeg lager ikke mye liv.
Ut fra Yr.no ser det ikke ut som om det blir mye seiling i morgen heller. Vinden tar seg ikke opp før langt ut på ettermiddagen, og da er jeg antakelig på vei hjemover.
Det har vært en fin tur, men litt lite vind de siste dagene. Den fineste dagen var turen utover til Bolærne. Da var det flotte forhold og godt vær..

mandag 20. september 2010

I havn før regnet

Værmeldingen sa at det skulle begynne å regne kl 1500 i Horten. Jeg var i havna 10 minutter før regnet satte inn. Seilingen i dag har vært laber. Vekslende bris både hva gjelder retning og styrke,, men flott var det uansett. Været holdt og det var sol og varmt, men like sør for meg kom regnværet. Vi holdt lenge samme hastighet, men tilslutt ble jeg tatt igjen. Regner med å ligge her til i morgen, da er det meldt fint vær og litt vind så det blir seiling på Breidangen

søndag 19. september 2010

Fantastisk dag på fjorden

Dagen begynte svært dåårlig, en imigransprøyte kl 0600 gjorde imidlertid underverker. Vinden kom omtrent samtidig som jeg hadde fylllt disel i Åsgårdsstrand oog det ble en flott seilas. Ut til Færder, rundt Søster og tilbake til Bolærne. Flott vind, nydelig vær og kjempeflott.
Vinden kom sør sørvest så det ble mye kryss med vindstryke rundt 5/6, helt ideelt. Ingerto gikk mellom 5 og 6 knop og vi stortrivdes. På veien tilbake frisknet vinden til noe og vi surfet innover fra Søster. 6 til 8 knop med akterlig slør.
Bolærne er nå helt tom for båter bortsett fra Ingerto, så nå er sesongen for ferieseilere tydeligvis over.

lørdag 18. september 2010

Sol og regn om hverandre

Dro ut fra Holmsbu i vindstilla, det ble ikke vind før midt ute på Breidangen, men da kom den flott. Sola varmet og regnet plasket. foran hver regnbyge kom det vind opp mot 8 m/s og i sola var det nesten stile.
Etter noen timers seilas på Breidangen var jeg så våt og kald at Horten var et enkelt valg. Havna er nesten full så det er tydelig at det er mange som har sett den flotte værmeldingen, og blitt skuffet.
Det ser ut som om søndag/mandag er dagene å satse på.
Selv om det var vått og kaldt, var det en flott seiltur. Båten og jeg virker godt sammen og vi får god fart ut av den vinden som er. Det er kjempegøy.

fredag 17. september 2010

Ny høst tur

Var klar til å forlate havna ca. kl 1700. Motvind ut fjorden, men maksimal klaff med strømmen. GPS`n viste 7,9 knop, så her var det medstrøm så det holdt. Etter ca en time med motor var jeg framme i Holmsbu, middagen var innkjøpte krabbeklør fra Drammen.
Nå er jeg klar for morgendagen, kan sette seil med en gang jeg kommer utenfor havna. Kursen er som  vanlig sørover. Dersom værmeldinga slår til, får jeg flott vær og til og med litt vind

tirsdag 14. september 2010

Tønsberg, Holmsbu - hjem

Da er turen over for denne gang. Jeg dro inn til Tønsberg, seilte på slør langt oppover kanalen. Dårlig vær, mye regn og sterk vind. Rakk akkurat matbutikkene i Tønsberg før det virkelig begynte å regne.
Dro fra Tønsberg og innover fjorden igjen. Nydelig vær, flott vind, gikk på slør og lens helt inn til Holsmbu. Det gikk noen timer men snittfarten kom helt opp i 4,9 knop. vinden var i perioder oppe i 15/16 m/s så det gikk fort unna.
 Holmsbu er en flott havn, ligger fint til i ettermiddags sola og anlegget er veldig fint laget. Det skal bli spennende å komme tilbake til sommeren når det lille stedet ikke har gått i høstdvale som nå.
Mandagen fortsatte seilasen innover fjorden og inn i havna. Det var like flotte seileforhold som dagen før så vi "fløy" gjennom sundet og videre inn fjorden.

fredag 10. september 2010

Rolig grå dag


Ligger fremdels på Østre Bolærne. Har brukt dagen til å gå over øye, fiske og padle. Den nye kajakken virket fint. Riktignok brukte jeg lang tid på å få den i sjødyktig stand, men det går raskere neste gang. Den var grei å padle med, fløt godt og holdt retningen rimelig bra, Jeg ble ganske våt av padlinga, så det er nok nødvendig med et sprutetrekk eller vantette bukser spesielt nå utover høsten. Det ble ikke noe fisk, men i stedet kom det en stor gjeng fra Sande for høsttreff, deriblandt Anne Marit. Riktig hyggelig.

torsdag 9. september 2010

Høst tur

Tirsdag var jeg på plass i havna. Prosjekt do-reparasjonen var i gang. Det var bokstavelig talt en drittjobb, men enklere enn jeg hadde trodd.
Onsdag forsøkte jeg å reparere varmeapparatet, men lykkes ikke. Det må antakelig ut for å få en bedre oversikt eventuelt levere inn til service.. Ut på dagen dro jeg ut og gikk til Fantebukta. Der var jeg helt alene. Ingen fisk underveis heller og slett ingen nettforbindelse.
Etter en fantastisk morgen i Fantebukta dro jeg videre sørover. Over Breidangen var det varierende vind. Alt fra vindstille til kuling.. Seilte for det meste, men måtte bruke motor for å komme rundt neset nord for Horten. Nedover på innsiden av Bastøy for fulle seil før jeg satt kursen for Bolærne. Flott vær og fin vind, litt mye på slutten, men nå er jeg godt fortøyd og det er faktisk flere båter her. Pølsemiddag står for tur og kanskje blir det forsøk med den oppblåsbare kajakken i kveld eller i  morgen.
Værmeldingen er ikke veldig oppløftende, men det blir sikkert bra.