fredag 30. april 2010

Endelig på vannet

Torsdag 29.04 fikk Ingerto igjen vann under kjølen. Vi ligger foreløpig i Svelvik, men skal flytte inn til
Havnevik så snart det er mulig. Jeg har nemlig vært så genial at Storseilfallet er i toppen av masta, Skulle bare rense glideskinna i masta med en fille, og klarte selvsagt å dra i stykker tøyfilla da jeg skulle dra den ned. Knuten holdt, men filla røyk. Mannen med krana i havna skal hjelpe meg med å tak i fallet, men det ble ikke tid til det i dag fredag. Kanskje i løpet av formiddagen i morgen. Da går storseilet opp og vi flytter inn på plassen vår. Det er litt kjølig å bo i båten, men med landstrøm går det meste.
Båten har klart seg fint gjennom vinteren. Det eneste som må byttes ut er trykkvannspumpa. Den er like gammel som resten av båten (fra 1986), så den har vel gjort sin jobb og vel så det.
Vask og pussing er det som forgår, ikke akkurat nå, for det regner ute, og jeg har fått i gang varmeren så inneklima er i sterk bedring.

fredag 16. april 2010

Ny sesong - nye muligheter

Vårpussen er på det nærmeste avsluttet. Etter tre intense dager er båten vasket, renset og polert utvendig, og den har fått nytt bunnstoff (Jotun). Det som nå mangler er skifte av pakning ved propellakselgjennomføringen. Det har vært litt spesielt å overnatte i båten mens den står på land, men det gikk bra. Jeg har hatt tre praktfulle dager med hyggelig selskap av andre på opplagsplassen, flott vær og passende temperatur.



 Svelvik "by night" tidlig i april er et vakkert skue.





Ingerto ser virkelig fin og blank ut, og jeg tror vi begge gleder oss til å få vann under kjølen.