onsdag 29. juli 2009

Jomfruland - Tønsberg

8 timer med stor sjø og mye regn. Motorbåt nesten til Svenner og seiling langt opp i Tønsbergfjorden. Ligger i Tønsberg og venter på været. Foreløpig er det sendt ut advarsler for torsdag, så vi blir liggende til fredag utpå dagen....

tirsdag 28. juli 2009

Lyngør - Jomfruland

Med 8 til 12 m/s i hekken suste vi gjennom 1 til 2,5 meter bølger hele dagen. En flott tur, kanskje litt vel humpete.
På Jomfruland var alle plassene opptatt, så vi gikk til Schweigårdsholmen uten for Kragerø.
Fin plass, men jeg lagde så mye rot i tilleggingen at ankertauet festet seg i propellen.
Mange forsøk på dykking for å få det løst ga ikke resultat, så da var Redningsskøyta med dykker eneste utvei. Skøyta kom med to hyggelige menn og etter fem minutter var vi fri fra tauet, noen meter ankertau fattigere, men veldig fornøyde med servicen.
De andre i havna var også fornøyde med underholdningen.
Værmeldinga ser dårlig ut for de neste dagene så planen er Tønsberg i morgen og torsdag mens det skal øse ned. Så får vi se utover i uka hva det blir til.

mandag 27. juli 2009

På tur igjen

Nå er alle barnebarn hjemme i husene sine, og vi er på vei nordover med båt.
Regnet øste ned, alt var vått, vind og bølger slo og ulte i åpningen av Tromøysundet. Etter litt hopping og risting var vi inne i smult farvann på vei oppover Lyngøyfjorden. Et flott område. Lyngør er et nydelig sted, helt spesielt med sundet som "hovedgate".
Nå ligger vi trygt fortøyd i en uthavn ved Steinsøya, litt sør for Lyngør.
Turen i dag var kun for motor, vi satser på seiling i morgen.

torsdag 23. juli 2009

Arendal torsdag

Uka startet med flott vær og krabbefiske i bukta. Onsdag og halve torsdag har vært regnvær. Alle var i båten for lunsj på onsdag, byturen var vellykket. Krabbemåltid på onsdag kveld sammen med Roald og Kari var hyggelig, Konserten tirsdag kveld var flott. I morgen ligger det ann til et besøk i Kristiansand og dyreparken. Vi blir liggende ut uka før kursen settes nordover igjen. Det er fint å være i gjestehavna, mange morsomme episoder og ikke minst flotte båter.

mandag 20. juli 2009

Arendal

Flott tur fra Tvedestrand til Arendal riktignok med motor og motvind opp mot 12 m/s. Fin natur og trange sund. I Arendal fikk jeg fin plass i gjestehavna og etter noen timer møtte jeg Roald og Kari. Det var lenge siden sist, men veldig trivelig å se dem igjen. Alle barnebarna kom med foreldre og mormor og er vel installert på hytta. Morgendagen skal gå med til bading, soling og fisking sammen med ungene.

søndag 19. juli 2009

Kort båttur og mosjon

Er fremdeles i Tvedestrand, Har vært en tur i område Sandøya/Borøya med båten og en lengre spasertur i område Tvedestrand. Fint område. I morgen tidlig går jeg til Arendal, håper båtrace entusiastene har forlatt havna slik at det er plass.

lørdag 18. juli 2009

Øsende regnvær

En hel dag med regnvær og sterk vind. Regnet har øst. De trange og bratte gatene i Tvedestrand så ut som friske bekker, og de få som var ute hadde enten støvler og regnklær eller shorts og ingen sko. Byen er full av antikvariater, her er det gode muligheter for å finne det en er på jakt etter innen ulik litteratur. Jeg har kommet gjennom mange av dem uten å kjøpe noe, men fristelsen har vært stor. Foruten radio og bøker hadde dette blitt en lang dag, men utrolig hvordan tida går uten at noe spesielt blir gjort. Jeg satser på morgendagen og litt mer fysisk aktivitet.

fredag 17. juli 2009

Ingen fisk

Det ble ingen fisk til tross for Terjes iherdige forsøk. Det har likevel vært en fantastisk dag, flott vær, fin vind og nydelig seileforhold. Nå ligger jeg i gjestehavna i bokbyen Tvedestrand, Terje ar nettopp reist med bussen og jeg regner med å bli liggende her til søndag. Værmeldingen for Aust-Agder antyder tildels store nedbørsmengder og vind opp mot kuling. Jeg skal oppleve hva en bokby er og bruke dagen på å se meg rundt i Tvedestrand.
Seiling og båtliv er topp under slike forhold vi har hatt de siste dagene, så det skal bli morsomt å oppleve det i øsende regnvær og landligge.

torsdag 16. juli 2009

Schweigårdsholmen

Turen fra Tønsberg fram til innsiden av Jomfruland tok ca 8 timer, mye sjø og motvind, men seiling i et par timer. Vi hadde bare forseilet oppe, men var likevel oppe i over 6 knop i perioder. Vinden var opptil 12 m/s på slutten av dagen. Nå ligger vi på Schweigårdsholmen i en flott uthavn. Været har vært flott alle regnbyger har etter Terjes utsagn gått opp Lågendalen og i dag har det vært helt riktig.
Dersom været blir som spådd, går vi mot Tvedestrand i morgen, kanskje kan det også bli en fisk eller to......

onsdag 15. juli 2009

Tilbake i Tønsberg

Etter en lang tur på nesten 7 timer i motvind for motor er jeg nå tilbake i Tønsberg. Ingerto er ingen racer mot bølger med motor, vi klarer ca 5-6 knop. Nå ligger jeg i gjestehavna og venter på Terje som skal være med torsdag og fredag på veien mot Arendal. Det skal bli kjempefint.
IKEA produserer mange fine byggesett, er egentlig litt lei etter 12 timers skruing i går, men det ble mange fine møbler så nå går det framover. Håper det blir lenge til neste gang det skal monteres så konsentrert.

lørdag 11. juli 2009

Omlegging av planer

Nå er jeg hjemme på Gjøvik. Ingerto og jeg hadde en frisk seilas fra Tønsberg til Havnevik på fredag. Motvind med fine kryssmuligheter, men dessverre litt for sterk etter hvert. Jeg ga meg da vindmåleren passerte 14 m/s. Hele turen tok litt over 5 timer og 2 av dem var med seil. Nå blir jeg hjemme til tirsdag før jeg drar ut igjen med retning Arendal.
Jeg skrev forrige dagen om "havnesyke", en meget plagsom tilstand. Den går i korthet ut på å ha planer for hva som skal skje også finne alle de "gode" grunnene for å bli liggende i havna. Etter at jeg ble alene i båten tok den virkelig tak, og jeg måtte hjem for å omstille meg før jeg kan dra ut igjen.
Turen oppover på fredag var et godt bidrag til å øke lysten på å komme ut igjen, Jeg tror nesten det ble ny årsbeste på kryss med båthastighet på 6,7 knop, kraftig vindøkning og vellykket takling av situasjonen. Det var like spennende og morsomt som utenfor Smøgen i forrige uke

onsdag 8. juli 2009

Enda en dag i Tønsberg

Dagen åpnet med et svært heftig vær. Det var akkurat som om noen hadde skrudd på Vannslangen med fullt trykk og samtidig fyrte av fyrverkeri. Lyn, torden, krafitge vindbyger og masse regn vart fram mot kl 12.00. Da fant jeg ut at dette ble nok en dag i Tønsberg, besøk på biblioteket, god tur rundt omkring i byen og et besøk på Slottsfjellet. Nå er jeg igrunn fornøyd med denne byen og ser fram til å komme videre. Kanskje i morgen......

tirsdag 7. juli 2009

Fremdels Tønsberg

I dag morges fikk jeg et akutt tilfelle av "havnesyken". Jeg fant mange gode argumenter for å bli liggende en dag til, ikke minst regn og varsel om vind opp mot kuling ytterst i Tønsbergfjorden. Jeg har vært på bibliotek, kunstutstilling og til og med jogget en tur på Nøtterøy. Akkurat det siste frister ikke til gjenntakelse, men turen var fin. Nå ser værmeldingen bedre ut så i morgen tidlig drar jeg til Stavern. Framover i uka skal det regne så kanskje jeg blir liggende like lenge i Stavern og vente på bedre vær..

mandag 6. juli 2009

Tønsberg

Nå har jeg ligget i Tønsberg gjestehavn siden fredag kveld. Det har vært fint å være sammen med Arne og Kari, men alle ting tar slutt.
Til tross for forholdsvis dårlig værmelding de kommende dager er planen nå å gå i retning Stavern. Enten blir det en uthavn eller Stavern gjestehavn i morgen. Antakeligt blir turen både våt og vindfull, men sånn er livet.
Det virker som om sommeren har tatt en pause, jeg har faktisk brukt langbukse og genser for første gang på 14 dager. Nå har naturen fått sitt lenge etterlengtde vann, så nå er det snart vår tur til å få vår etterlengtede sommervarme tilbake igjen.

søndag 5. juli 2009

12 dager i Bohuslen, den svenske Vestkysten









2206 Turen til Strømstad gikk flott. Vi hadde flott vind og maks vær. Litt mer utfordende enn jeg trodde å navigere gjennom skjærgården. Fant grei plass i Strømstad, og møtte Terje og Kari seinere på kvelden.
2306. Vi gikk fra Strømstad til Långeskjær. Flott seilas ut Kosterfjorden, inn i leia ved Svangen fyr. Fantastisk vær. Kartplotteren svarte til alle mine forventninger. vi fant en flott uthavn på Långeskjær og hadde en fin kveld, litt for mye knott, men supert.
2406. Nok en fantastisk dag Vi gikk til Vederøarna og etter en fin seilas fant vi en plass i kanalen Ved Storø helt ut mot havet.
2506. Seilas fra Vedrøarna til Smøgen, vind opp mot 13 m/s og 7 knops fart. Vi lette lenge etter en uthavn, men lykkes ikke så vi gikk opp gjennom Soten kanalen og fant en fin plass like sør for Dannemark. Et lite problem med en grunnstøting før vi la til, skapte bare underholdning og aktivitet i havna. Litt stressende, men vi lå etterhvert godt fortøyd på holmen.
2606. Hviledag. vi lå stille hele dagen og brukte tida til bading, soling og litt vedlikehold.
2706. Terje og Kari dro tilbake til Norge. Vi seilte inn til Fjelllbacka gjennom Hamburgsund. Nødvendig med litt bunkring av både disel, vann og mat. Det var en flott tur gjennom trange sund fram til en nydelig kveld.
2806. Vi seilte mellom Fjellbacka og Vedrøarna i flott vind, 10-11 m/s og fant til slutt en fin uthavn på Havneholmen, et flott sted helt ute i havgapet, og som vanlig gikk sola ned i havet og både vær og badetemperatur var nydelig.
2906. Turen går nordover gjennom Havsteensund, flott seiling via Vedrøarna, fram og tilbake i noen timer før vi gikk for motor til en trygg ankerplass der vi lå med dregg mot fjell.
3006. Vi gikk mot Kostersundet, og etter noen timer med lystseiling i 6-8 knop med god vind og tilnærmet flatt hav la vi til i Kostersundet. Den nye bøyekroken ble innviet og virket akkurat som vi trodde Etter en lang fot tur på nord Koster møtte vi Heidi og Leif i havna og hadde en hyggelig kveld.
0107. Vi dro en kort tur med motor til Ljutholmen. Fant fram etter kart og havnebeskrivelse til et nydelig sted helt ute mot havet på en holme der det var mange geiter.
0207. Ljutholmen er så flott at vi ble en ekstra dag. Svabergene var akkurat som de skulle
0307. Avgang til Tønsberg, flott seiling i 5-12 m/s med båtfart på rundt 6 knop. fikkk litt problemer med navigasjonen ut fra holmen, men etter en stund var vi i godt driv. Dro avgårde rundt kl. 1000 og var framme ved brua i Tønsberg ca 1530. Brua åpnet ikke før kl 18, så vi ble liggende å vente sammen med mange andre båter. Fant en fin plass i Tønsberg gjestehavn ved siden av Arne og Kari. Det var kjempehyggelig. På kvelden kom de første regndråpene siden vi startet
Ligger i Tønsberg fram til 0607, jeg fortsetter alene på mandag sørover mot Arendal. Nå er jeg igjen inne i Telenors dekningsområde, så bloggen vil bli oppdatert hver ettermiddag framover.
Den Svenske Vestkysten var fantastisk og vi skal tilbake flere ganger.